Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αν έχετε ευαισθησία στο γάλα ή/και στα φουντούκια πετάξτε αυτήν την σοκολάτα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την εταιρεία "ΙΚΕΑ" σχετικά με την ανάκληση μαύρης σοκολάτας επειδή δεν περιγράφεται με ακρίβεια στη συσκευασία των προϊόντων η πιθανή περιεκτικότητα σε γάλα και φουντούκια. 

Πετυχημένο το End Season Party του Kinesis - Gym

Δελτίο τύπου  Kinesis Gym Kilkis
Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο πάρτυ που διοργάνωσε το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym για να κλείσουμε και να αποχαιρετήσουμε την επιτυχημένη Fitness σεζόν που πέρασε.

Βραδινό Event αποφοίτησης στο Ράντσο Κιλκίς


Στη Βάθη γιόρτασε ο Άθλος Κιλκίς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 19 Ιουνίου 2016, ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος Κιλκίς με σκοπό με σκοπό την λήξη της αγωνιστικής σεζόν πραγματοποίησε Προπονητική Ημερίδα στο Εκκλησάκι της Βάθης Κιλκίς επάνω στον λόφο του χωριού. 

Μουσική-θεατρική κωμωδία «Βασίλειο του Πόντου» στον Μονόλοφο Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου Θεσσαλονίκης
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Μονολόφου Θεσσαλονίκης, υπόσχεται σε τρεις μέρες από σήμερα, μια ξεχωριστή βραδιά με μελωδικές αναδρομές στις ρίζες της ποντιακής μας ταυτότητας. 

Αλλαγή διεύθυνσης και τηλεφώνου του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού ΚΕΣΥΠ Κιλκίς

Από σήμερα 27 Ιουνίου 2016, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς έχει αλλάξει διεύθυνση και στεγάζεται προσωρινά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στον 2ο όροφο στην αίθουσα συνεδριάσεων. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2341353377, email:kesyp@dide.kil.sch.gr

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων για την εκπαίδευση των προσφύγων

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ Προς τους Υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
με θέμα, "Άμεσα μέτρα για την εκπαίδευση των προσφύγων" 
Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η UNICEF, στην Ελλάδα σήμερα βρίσκονται 22.000 παιδιά προσφύγων, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, αλλά και της αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος από την ΕΕ στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Λάρισα: Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα εργαλεία για τη λίπανση & άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών»


Το Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας (Τμήμα Εδαφοϋδατικών Πόρων) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 FATIMA (FArming Tools for external nutrient Inputs and water Management) που υλοποιεί, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα εργαλεία για τη λίπανση & άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών». Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Θεοφράστου 1, Συν/σμός Αβέρωφ, 41335 Λάρισα.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας και οφέλη δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, φέρνει η έλευση των νέων τεχνολογιών





Την εναρκτήρια ομιλία στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες αναμένεται να δώσει αύριο η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Το συνέδριο που διοργανώνεται στην Αθήνα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του χώρου, συγκεντρώνοντας αξιωματούχους των ευρωπαϊκών οργάνων, εκπροσώπους επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς.

Υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στα γαλακτοκομικά και προϊόντα κρέατος

Την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων, τόσο στην κτηνοτροφία, όσο και στα οπωροκηπευτικά, τομείς που βιώνουν βαθιά κρίση, επισήμανε, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Διανομή τυριού φέτας, ειδών παντοπωλείου σε δημότες της Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 28-06-2016 ώρα 08:15 π.μ. - 01:00 μ.μ. και την Τετάρτη 29-06-2016 ώρα 08:15 π.μ. - 01:00 μ.μ. διανομή τυριού φέτας, ειδών παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, πραγματοποίησε το διήμερο 25 και 26-06-2016, μεγάλο αριθμό ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Χαλκιδικής, για την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων - Ποια θα είναι τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016.

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.: Απολογιστική έκθεση πεπραγμένων κατά τη λήξη του πρώτου έτους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κιλκίς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κιλκίς ( Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “ Together Better- Join Us” κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του.

Χαλακιδική: Τσάκωσαν επ' αυτοφώρω δύο ποντικούς από Σερβία

Οι συνεχείς και στοχευμένες περιπολίες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας, για την εξάλειψη των φαινομένων κλοπών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Γενοκτονία κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, οι δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών είναι σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την έκταση της Κεντρικής Μακεδονίας και το συνολικό έργο εξελίσσεται ομαλά, με αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών, γεγονός που προκύπτει από την παρακολούθηση του δικτύου παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, που χρησιμοποιείται για την τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων του έργου καταπολέμησης και είναι εγκαταστημένο σε όλη την Π.Κ.Μ.

Πανελληνιονίκες τα παιδιά της σκυταλοδρομίας 4Χ100 του ΓΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Με μια πολύ σημαντική επιτυχία για την ομάδα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων στο οποίο συμμετείχαν με την αφρόκρεμα του Ελληνικού στίβου περισσότεροι από χίλιοι αθλητές και αθλήτριες.

Coca Cola: Το μποϊκοτάζ αποκαθιστά την ισοτιμία στον ανταγωνισμό

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Χίλιες (1.000) ημέρες συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων συμπλήρωσαν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 οι απεργοί της Coca Cola Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν αγώνα που διεξάγεται με μέσο πίεσης το μποϊκοτάζ και το ακόλουθο κεντρικό σύνθημα: “Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο”.

Κιλκίς: γιορτάζει και πανηγυρίζει ο υπό ανέγερσιν Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεως του Κιλκίς ότι την 1η Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο υπό ανέγερσιν Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού που βρίσκεται στις Γ΄ Εργατικές Κατοικίες Κιλκίς, στον δρόμο προς το Μεταλλικό.

Μαλκίδης: "Να τιμήσει το Κιλκίς τον Τάσο Σταφυλίδη και τον Κώστα Φραγγίδη"

Μέρος της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς
Η αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, της δολοφονίας των προγόνων μας, ως Γενοκτονία το 2010, ήταν μία ιστορική στιγμή του αγώνα μας. 
Στον αγώνα αυτό κυρίαρχη θέση κράτησε ο Κώστας Φραγγίδης, ως πρόεδρος του Εύξεινου Πόντου Στοκχόλμης μαζί με τον βουλευτή Τάσο Σταφυλίδη, ενώ μεγάλη συμβολή έχουν οι βουλευτές Hans Linde και η κουρδικής καταγωγής Gulan Avci, η οποία έδωσε και την καθοριστική τελική ψήφο.

Το χρονικό της ίδρυσης των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας

Υπογράφει ο Αριστείδης Παπαδόπουλος 
Διευθυντής Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση (ΦΕΚ 1826/22.06.2016, ΤΕΥΧΟΣ Β’) του Υπουργείου Παιδείας θα ήθελα ν’ αναφερθώ στο χρονικό επανίδρυσης του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γοργόπης και του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Τούμπας.