Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Παρουσίαση Σαρακατσάνικης Φορεσιάς"


Συνάντηση Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ με Κατρούγκαλο

Δελτίο τύπου Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ
Ο Σύλλογος μας τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποίησε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια του ΚΥΣΚΟΙΠ (Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής), στην οποία συζητήσαμε εκτενώς όλα τα δεδομένα για την νέα πραγματικότητα στον τομέα της στέγασης και της κοινωνικής μέριμνας ενώ την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 μετά από αίτημα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση με τον Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο, την αν.Υπουργό Εργασίας, υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου και την αν.Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου ενώ παρούσα ήταν και η Διοικήτρια ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.

23,5 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης ελληνικών προϊόντων

Με εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων των οποίων έχουν εγκριθεί προγράμματα προώθησης των προϊόντων τους στην εσωτερική αγορά και στις αγορές τρίτων χωρών, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χαράλαμπου Κασίμη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Σαββατοκύριακα γεμάτα δράση με φιλικούς εντός και εκτός

Στην κορύφωσή του βρίσκεται το αγωνιστικό πλάνο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς. Έχουμε ήδη μπει στον τελευταίο μήνα του ετήσιου κύκλου και λογικό είναι η δράση να είναι μεγάλη για όλα τα τμήματα της Ακαδημίας, εξαιρουμένου του Παιδικού τμήματος που διάγει περίοδο εξετάσεων στο Σχολείο.

Φιλικό με Άρη δίνει η γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού

Η γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού δίνει ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι. Τη Κυριακή 29 Μαΐου στις 5 το απόγευμα υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο την ομάδα Κ15 του Άρη, σε έναν ακόμη αγώνα γιορτή για τη πόλη μας.

Πολεμικές τέχνες και οφέλη

Επιμέλεια κειμένου: Kinesis Gym Kilkis*
Το Kyokushin Karate είναι παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη πλήρους επαφής. Σύμφωνα με την ιστορία δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον ιδρυτή Sosai Masutatsu (Mas) Oyama, ύστερα από βαθιά μελέτη του ίδιου σε διάφορες πολεμικές τέχνες, π.χ. Κινεζική & Κορεάτικη Kempo, Shotokan Karate, Judo, Goju Ryu Karate, Δυτική Πυγμαχία κλπ.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα της Ιστορίας, εύκολα τα θέματα της Φυσικής στις σημερινές Πανελλαδικές εξετάσεις

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Με Φυσική και Ιστορία προσανατολισμού συνέχισαν οι μαθητές τις εξετάσεις τους σήμερα, 23 Μαΐου 2016. Τα θέματα στην Φυσική θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα ευκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς υπήρχαν ερωτήματα που μπορούσαν να επιλυθούν με γνώσεις της Φυσικής Β Λυκείου. Παρόλο που κάλυπταν μεγάλο κομμάτι της ύλης, δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες οπότε οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να ελπίζουν σε άριστες βαθμολογίες.

Συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και τις 30 Μαΐου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 30.5.2016, με το ίδιο πλαίσιο, και διέκοψε τις εργασίες του για την προσεχή Πέμπτη 26.5.2016. 

Αυτός είναι ο 56χρονος που εξαπατούσε καταστηματάρχες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας την 14-05-2016, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλη την επικράτεια και αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 374 θέσεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας


Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2015 (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) που αφορούν την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων (374) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Σε κανονικούς ρυθμούς το Τμήμα Κολύμβησης του Αλέξανδρου Κιλκίς

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει μπει και το Τμήμα Κολύμβησης του Αλέξανδρου Κιλκίς. Η κολύμβηση είναι το άθλημα με τα περισσότερα οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων, σταδιακά εισάγεται στο ωρολόγιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα όλης της οικογένειας και γι' αυτό και το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται είναι ήδη πολύ μεγάλο.

Δημόσιο: Έως και 12.000 προσλήψεις το 2016 – Σε ποιους τομείς θα γίνουν

Παρά τις (νέες) απαιτήσεις των δανειστών για «πάγωμα» προσλήψεων ακόμη και απολύσεις στο δημόσιο προκειμένου να κλειδώσουν οι στόχοι του πλεονάσματος για το 2018, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν μέσω της aftodioikisi.gr ότι οι προσλήψεις εντός του 2016 είναι συμφωνημένες με το κουαρτέτο. Μάλιστα, τις ανεβάζουν ακόμη και στις 12.000 έναντι 6.500 που υποστήριζαν οι αρχικές πληροφορίες με τις διαδικασίες για τις πρώτες να ξεκινούν Μάιο και Ιούνιο.

Συμμετοχή δήμου Παιονίας στην ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Ο Δήμος Παιονίας συμμετείχε στην Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» την 21η Μαΐου 2016, στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μαραθώνα, κου Ηλία Ψινάκη.

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr και κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες τα τηλέφωνα των οποίων περιέχονται στην άνωθεν ιστοσελίδα στο πεδίο «Ευρετήριο Υπηρεσιών» σπουδαστών/σπουδαστριών για τις σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. 

Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, 26ης Οκτωβρίου 43, θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Νάουσα: Σκοτώθηκε 52χρονος σε τροχαίο

Χθες (22-05-2016) το απόγευμα στη Νάουσα Ημαθίας, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 

"Κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους και όχι για τους Τούρκους"

Υπογράφει ο Νότης Μαριάς,
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Με αφορμή την συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από την απαράδεκτη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, την οποία η Άγκυρα επέμενε να συνδέσει με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, ήρθε η ώρα η Ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη θέση της στο ζήτημα αλλά και να παρουσιάσει μία συνεκτική πρόταση για την πολιτική θεωρήσεων που αναμένεται να ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και ιδίως ενόψει της επίσκεψης Πούτιν στην Αθήνα στις 27 Μαΐου.

Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας στο Δροσάτο

Ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσάτου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στην αίθουσα του συλλόγου εκδήλωση με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με ομιλητή τον πρώην βουλευτή κ. Θεόδωρο Πασσαλίδη.

30 υποτροφίες πολιτιστικής διαχείρισης για απόφοιτους πανεπιστημίου

- Καταληκτική ημερομηνία Ανοικτής Πρόσκλησης 31 Μαΐου 2016
- Πως μπορούν οι νέοι σήμερα να επιδιώξουν την πολιτιστική αλλαγή στην γειτονιά, την κοινότητα ή την πόλη τους με δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο;

Οι πραγματικές αλλαγές με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1324/11-05-2016, ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και ως συνήθως, όπως συμβαίνει σε κάθε νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, σε ένα πλαίσιο δημιουργίας πανικού και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, με όχημα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ξεκινούν επαγγελματίες υπονομευτές την αποδόμηση της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας. 

Ζητούνται εθελοντές για τις καλοκαιρινές δράσεις της Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί και φέτος να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζει και διοργανώνει. Η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών.