Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα µας από τα παραποιηµένα τρόφιµα

Τα νοθευµένα και υποβαθµισµένα τρόφιµα ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για την υγεία των καταναλωτών και να αποδειχθούν κερδοφόρα για το οργανωµένο έγκληµα, βλάπτοντας την οικονοµία. 

Τζιτζικώστας: «Η Ειδομένη αντί να αδειάζει αυτή τη στιγμή γεμίζει»

«Η Ειδομένη αντί να αδειάζει αυτή τη στιγμή γεμίζει», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Δήμου Βερύκιου και του Σπύρου Λάμπρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τι είπε ο Παραστατίδης στη Βουλή για το προσφυγικό ζήτημα (Video)



Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή, Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 για το προσφυγικό ζήτημα.
"Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Είναι γνωστή η πρόσφατη συμφωνία της 18ης Μαρτίου, σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, μεταξύ Ελλάδας - ΕΕ και Τουρκίας.

Παρουσίαση των βιβλίων του Κιλκισιώτη ιστορικού Γιώργου Μάνου στα Κάτω Πορόια

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτὡν Θεσσαλονίκης "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" και το Δ.Σ. σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Μάνου,

- Χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι
Πρόσφυγες της χαμένης Ανατολής 


- Στην Πατρίδα ήτανε αλλιώς
Μνήμες Ανατολής 1870 - 1924

[ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΙΟ: Μαρξιστικές ''ανασκαφές'' στον Αισχύλο: ''Προμηθέας Δεσμώτης- Πρώτη ''ανασκαφή'']


Του Φώτη Μισόπουλου
Ο Μαρξ ξαναβάζει μια προμηθεική αντίληψη της θεογονίας του Αισχύλου[1], που έμμεσα φαίνεται να έλκει καταγωγές από την εγελιανή λογική του τέλους της ιστορίας: Στο''Εγκώμιο του Εγκλήματος''[2] επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα του Mandeville, -για το Κακό-, η μη ύπαρξη του Κακού είναι η φθορά και η καταδίκη της κοινωνίας, που ισούται με το να ''καταποντιστεί αύτανδρη''. Οι αντιφάσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι σημασιολογούν τη διαλεκτική αιώρηση και μπορούν να οδηγήσουν στη διάλυση της ''ιδεολογίας''[3]. 

Μαθητές και μαθήτριες χρωμάτισαν την διάβαση μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Την Τετάρτη 30-3-2016 η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς με θέμα «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», με την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη, συμμετείχε εθελοντικά στις εργασίες αποκατάστασης (χρωματισμός- διαγραμμίσεις) της διάβασης μπροστά από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος. 

Κιλκίς: Αναβολή της παράστασης "Χωρίζουμε λέμε"


Η Θεατρική παράσταση "Χωρίζουμε Λέμε" με τους Ρήγα - Αποστόλου που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εντός Μαίου.

Η Παναγία Μικρασιάτισσα στο Ιερό Ησυχαστήριο «Παναγία Άξιόν Εστιν» στο Μεσαίο


Επιστολή Μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημητρίου προς Τσίπρα για το προσφυγικό

Με απερικλυδώνιστη εκτίμηση
Ο Μητροπολίτης
† O Γουμενίσσης, Aξιουπόλεως & Πολυκάστρου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

"Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, Χαίρετε και υγιαίνετε,
Σας χαιρετούμε διαμαρτυρόμενοι από τη συνοριακή μας Μητρόπολη με τον αδιαχώρητο προσωρινό “προσφυγοχώρο” της Ειδομένης και τον καταυλισμό-hotspot της Νέας Καβάλας, όπου και η, προ ημερών, διήμερη μέχρι στιγμής διαμαρτυρία αποκλεισμού της εθνικής μας οδού!

"Να συμμαζέψει η Ν.Δ. πρώτα τα του οίκου της" λέει ο Ψωμιάδης στον Νικήτα κακαλαμάνη

Τη στάση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη στο ζήτημα της διεύρυνσης της Παράταξης στο χώρο του Κέντρου επικροτεί με επιστολή που του απέστειλε ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Οι δικηγόροι του Κιλκίς παρέδωσαν στο Νοσοκομείο Κιλκίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό συνολικής αξίας 4000 ευρώ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, αντιλαμβανόμενος τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου Κιλκίς και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω του προσφυγικού ζητήματος, ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του απευθύνθηκε σε ανθρωπιστικού οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού και εξασφάλισε, δεδομένου του κύρους και της αξιοπιστίας του, οικονομική στήριξη δυνάμει της οποίας αγοράστηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Εξαιρετική εμφάνιση του ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες στίβου Γυμνασίων & Λυκείων ν. Κιλκίς

Με διοργανώτρια αρχή τη Διεύθυνση Β' θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό στάδιο Κιλκίς, οι αγώνες στίβου των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κιλκίς.

Εξαιρετική η παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στην 10η Δωδωναία συνάντηση


Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η 10η Δωδωναία συνάντηση που διοργάνωσε η ΕΚΑ Δωδώνη. Μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού έζησαν τα Ιωάννινα και οι Ζωσιμάδες.

Τατίδης: "Ακούει κανείς;"

Επιστολή Νίκου Τατίδη, Πολιτευτή ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. 
"Σε επιστολή μου στις 24-03-2016 σας περιέγραψα με λίγα λόγια το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας στο Νομό Κιλκίς, δεν πήρα καμία απάντηση, σαν να μη πήρατε το έγγραφο ή σαν μη μας ακούτε.

Σούλης για τις εσωκομματικές της Ν.Δ.: "Ολοι μαζί από την αρχή γιατί το αύριο δεν μπορεί να περιμένει"

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Ν.Δ. Κιλκίς
Στις 10 Ιανουαρίου 2016 η εκλογή του Προέδρου μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ αποτέλεσε την αρχή για το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ.  Την ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου όλοι μαζί από την αρχή συνεχίζουμε την πορεία αυτή και συμμετέχουμε μαζικά στην απαρχή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των νέων Προέδρων και Μελών των ΔΗΜΤΟ – ΔΗΜΤΕ και των Αντιπροσώπων στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος.

Συμμετοχή των τμημάτων Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, με μεγάλη του χαρά συμμετείχε για πρώτη φορά σε παρέλαση στο Πολύκαστρο. Τα παιδικά τμήματα, καθώς επίσης και τα τμήματα των ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς που διατηρεί στο Πολύκαστρο, σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη», συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016 παρουσιάζοντας ποικιλία φορεσιών. 

Κάτι πολύ δυνατό σας ετοιμάζει σήμερα το Beer House Art Cafe Κιλκίς

Η Χριστίνα Γεωργιάδου με το επιτελείο της για μια και μοναδική Live εμφάνιση την Παρασκευή 1 Απριλίου στο Beer House Art Cafe Κιλκίς!
Live Bouzouki λοιπόν και όχι δεν είναι ψέμα....

Η Τόλμη Κιλκίς πλαισιώνει την επίλεκτη ομάδα της Ε.ΤΑ.Β.Ε.

Δελτίο τύπου Τόλμης Κιλκίς
Ξεκίνησαν οι προπονήσεις της Ε.ΤΑ.Β.Ε. στο κλιμάκιο για αθλητές-τριες που κατάφεραν μετά από τρεις προκριματικές διοργανώσεις μέσα στο 2015 να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία βάση μεταλλίων. 

Άμεση πρόταση για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ)
Στο πλαίσιο της πρότασής μας για 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική, που θα παρέχεται δωρεάν σε κάθε παιδί χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς προτείνουμε τη δημιουργία ενός πραγματικά Ενιαίου Λυκείου, που θα βασίζεται στο συνδυασμό της θεωρίας με την πράξη, θα ενοποιεί τη γενική με την επαγγελματική εκπαίδευση, αξιοποιώντας τα θετικά χαρακτηριστικά του ΕΠΛ, και θα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά μαθήματα όσο και πρακτικές δραστηριότητες ως αναπόσπαστο στοιχείο της γενικής μόρφωσης.

Βοήθεια για απόρους και πρόσφυγες από το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς (Video)



Επιτέλους η συμφωνία έκλεισε! Όλο το Κιλκίς "Εκπτωτική Πόλη" με την ονομασία "Kilkis Lelevose Outlet Mall"!

Της απεσταλμένη μας στην Αθήνα: Αϊσέ Φαντιμέ Αμντουλάχ
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, τα χαμόγελα των Κιλκισιωτών είναι διάχυτα. Επιτέλους έπεσαν οι υπογραφές και αλλάζει πλέον ο εμπορικός και οικονομικός χάρτης του πολύπαθου εμπορικού κόσμου του Κιλκίς.