Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Συνάντηση ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας

Δελτίο τύπου ΟΛΜΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/03/16 η προγραμματισμένη με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Τετ α τετ Τονικίδη με Παυλόπουλο

Επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Ιορδάνη Τσώτσο, τον Δ΄ Αντιπρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Ζορπίδη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη και τον Αναπληρωτή Οικονομικό Επόπτη κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ κ. Νίκος Σοφιανός και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Γιάννης Ρεκλείτης.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση εικαστικών ''731 – Γολγοθάς'' στο Κιλκίς

Γλυπτές συνθέσεις και εικόνες από τα πολεμικά γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου σφραγίζουν την πρώτη ατομική έκθεση εικαστικών του εκπαιδευτικού και αυτοδίδακτου γλύπτη Αθανασίου Ν. Κατσιάνη που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής. Πηγή έμπνευσης της έκθεσης εικαστικών που φέρει τον τίτλο ''731 – Γολγοθάς'' είναι η επιτυχημένη απόκρουση της εαρινής αντεπίθεσης των Ιταλών στο ύψωμα στρατηγικής σημασίας ''731''.

Πρωτοβουλία Εθελοντικού Δικτύου Υγειονομικών Δομών Κιλκίς για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά τις ιατρικές τους υπηρεσίες για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Χέρσου, να το δηλώσουν στην υπεύθυνη ιατρό κα Δήμητρα Χαραλαμπίδου (τηλ: 6977859944, email: dxt@in.gr).

Αποκριάτικο χρώμα σε Κιλκίς, Δροσάτο και Βαπτιστή

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς σε Κιλκίς σε Δροσάτο και Βαπτιστή.  Στην αναπλασμένη περιοχή του Κήπου – Πάρκου γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη πολλοί δημότες. Αντιστάθηκαν στο κρύο με μπόλικο κρασί, γεύθηκαν μεζέδες στα κάρβουνα και λικνίστηκαν στους ρυθμούς του λαϊκού τραγουδιού του συγκροτήματος ''Εμείς και Εσείς''.

Εκδήλωση για τα τριάντα πέντε χρόνια δράσης και προσφοράς της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς (Video)




Όχι στην κατάργηση του επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών για το Κιλκίς

Υπογράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς - Παιονίας
Ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο του 2015, ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων όλων των περιοχών Κιλκίς, Πέλλας, Σέρρες και Δράμα, κατά της Κυβέρνησης που επιθυμεί να τις αποχαρακτηρίσει από παραμεθόριες περιοχές.

Αποκριάτικες δράσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς - Μια μέρα στην αρχαία Ελλάδα

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, αφιερώσαμε το τελευταίο δίωρο της σχολικής ημέρας σε δράσεις αποκριάτικες που ετοίμασαν διάφορες τάξεις.

Στην Νυμφαία Κομοτηνής οι ποδηλάτες του Αίαντα Κιλκίς

Στην Νυμφαία Κομοτηνής θα βρίσκεται για δεύτερη φορά το αγωνιστικό τμήμα του Αίαντα Κιλκίς την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, για να πάρει μέρος στον δεύτερο Διασυλλογικό αγώνα και open κυκλικής διαδρομής 5000 μέτρων που διοργανώνει ο Θράκας Ιππέας με τρείς αθλητές.

342 νέες άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στην Κεντρική Μακεδονία

Τη χορήγηση 342 νέων αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε στη χτεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισκέψεις σχολείων τον Φεβρουάριο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Τον Φεβρουάριο την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς επισκέφτηκαν επτά τμήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η χελιδόνα η Φενέλη και ο Αλήτης ο σπουργίτης» της Ελένης Γκιργκινούδη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ώρα 18:00 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς φιλοξενείται η συγγραφέας Ελένη Γκιργκινούδη η οποία θα αφηγηθεί το παραμύθι της: «Η χελιδόνα η Φενέλη και ο Αλήτης ο σπουργίτης».

Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους».

Αίας Κιλκίς - Βόλεϊ: Προπόνηση προεθνικής παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά η προπόνηση της Προεθνικής ομάδας Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κορασίδων κ. Φλώρο Δημήτριο και τον ΠΟΠ Μακεδονίας κ. Τράιο Ανέστη. Στην προπόνηση ήταν παρούσες και συμμετείχαν όλες οι αθλήτριες που κάλεσε η ΕΣΠΕΜ μεταξύ των οποίων και οι τρεις νεαρές αθλήτριες του ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς Καντίδου Δέσποινα, Κώστογλου Σταυρούλα και Κώστογλου Σοφία.

Ετήσιος χορός του Αστέρα Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς


"Γυμναστική με ελλειπτικό"

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Αποτελεί ένα πολύ συχνά χρησιμοποιούμενο μηχάνημα εκγύμνασης, καθώς το ελλειπτικό αποτελεί ίσως μετά το διάδρομο μια από τις πιο συχνές επιλογές για αερόβια γυμναστική με όργανο. Αποτελεί ουσιαστικά ενα “υβριδικό” μηχάνημα γυμναστικής που συνδυάζει το διάδρομο, το stepper και το στατικό ποδήλατο. Αποτελείται απο ενα κάθετο τροχό σε σχήμα ωοειδές, στον οποίο είναι προσαρτημένα τα πεντάλ για τα πέλματα και απο δυο βραχίονες για τα χέρια οι οποίοι κινούνται ανεξάρτητα ο ένας απο τον άλλο. Το σύστημα κάθετου τροχού και πεντάλ προσδίδει μια ελλειπτική κίνηση στα κάτω άκρα κατα την άσκηση.

"Εκδρομή" από τη Θεσσαλονίκη στην Ειδομένη...

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης
Η διαδρομή μεταξύ Ευζώνων και Θεσσαλονίκης είναι γνωστή στους βορειοελλαδίτες, αφού λίγο-πολύ οι περισσότεροι έχουν διέλθει από αυτό το δρόμο. Μέχρι να ζήσουμε το προσφυγικό πρόβλημα, το γνωστότερο σημείο ήταν ο μεθοριακός τελωνειακός σταθμός των Ευζώνων, ενώ την Ειδομένη την ξέραμε για το Σιδηροδρομικό τελωνειακό σταθμό και βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων.

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Ανάδρομος Ερμής!

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
- Μαμά, μαμά … στο σχολείο θα έχουμε πάρτι με θέμα τους Θεούς του Ολύμπου. Θα είμαι ο Ερμής ο φτεροπόδαρος, ο αγγελιοφόρος των Θεών!
- Μπράβο παιδί μου … και εις ανώτερα!!! Του χρόνου Δίας…
- Δε μου αρέσει ο Δίας … ήταν γέρος. Πρέπει να δούμε φωτογραφίες …. πως ήταν ο Ερμής για να φτιάξουμε στολή!

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Υπογράφει η Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων ΟΑΕΕ
Είναι εμφανές ότι στην Ευρώπη διαμορφώνεται µια νέα, πολύ σκληρή κατάσταση µε στόχο τα θύματα πολέμου. Όσοι δεν πνίγονται ή δεν «μπλοκάρονται» από το ΝΑΤΟ και τη Frontex, θα µένουν εγκλωβισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Μακριά από µας κι ας γίνει πρόβλημα των άλλων» είναι η γραµµή που υιοθετεί η µία κυβέρνηση µετά την άλλη, υψώνοντας φράχτες παντού. 

Ζαγοράκης και όχι μόνον: "Οφείλετε συγγνώμη στον Σαββίδη"

Υπογράφει ο Δημήτρης Μπουντουτσίδης
Ακόμη και ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ να ήταν ο Σαββίδης, που δεν είναι.
Είναι και ΕΛΛΗΝΑΣ και ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ενώ εσύ αμείβεσαι από επιχειρήσεις άλλων κύριε ΓΙΑΝΝΙΚΟ.

Βαθμολογική διάρθρωση θέσεων και σύστημα προαγωγών εκπαιδευτικών

Υπογράφει η Κυριακή Ματσακίδου
Αιρετός του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς, εκπρόσωπος των Συνεργαζόμενων
Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ)
Οι θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (TE), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κατατάσσονται σε πέντε (5) συνολικά βαθμούς ως ακολούθως: 

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για τη διαβίωση των προσφύγων στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την ώρα που ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται συνεχώς στην Ειδομένη και συνολικά στην ΠΕ Κιλκίς, η πολιτική των κλειστών συνόρων της Ευρώπης επιβραβεύεται και γίνεται επίσημη πολιτική της ΕΕ, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας ο Σϋλλογος Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ)

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ)
Ενθουσιασμένοι και εμφανώς συγκινημένοι ένιωσαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση τιμής της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς.