Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ήταν 13 Νοεμβρίου 2004 - Διαμαρτυρία αγροτών στο Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Ομιλία Βαγγέλη Αποστόλου στη Βουλή στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης ΚΚΕ

Ομιλία  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στη Βουλή στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ- 5 Φεβρουαρίου 2016
Όσοι από μας ψηφίσαμε τη συμφωνία του Ιουλίου με τους θεσμούς, το κάναμε γιατί πιστεύαμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας αποτελεί μονόδρομο.
Το κάναμε ιδιαίτερα για τον αγροτικό χώρο γιατί πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητά του είναι συνυφασμένη με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αφού τόσο το καθαρό εισόδημά του (3,8 δις ) σε ποσοστό 65%, δηλαδή 2,5 δις προέρχεται από κοινοτικές ενισχύσεις,  όσο και η ανάπτυξή του στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τη χρηματοδότηση του ΠΑΑ και του ΕΠΑΛ, άλλο 1 δις περίπου.

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

Το ΥπΑΑΤ με στόχο να γίνει πιο σαφές το νομικό πλαίσιο που αφορά στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων, εισάγει στο σχέδιο Νόμου «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και μορφές συλλογικής οργάνωσης του Αγροτικού Χώρου», τροποποίηση του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα η διαδικασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη (υπογραφή της δήλωσης υιοθεσίας, παραλαβή του ζώου) να γίνεται και από νόμιμο εκπρόσωπό του.

"Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί"

Δελτίο τύπου Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων
Η συζήτηση στη βουλή σήμερα Παρασκευή 5 Φλεβάρη, αποκάλυψε ποιος είναι ο αντίπαλος της μικρομεσαίας αγροτιάς καθώς και το θλιβερό ρόλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των άλλων κόμματων που συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, την ΚΑΠ της ΕΕ.

Έμποροι Θεσσαλονίκης: "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε"

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους–εμπόρους για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, με το κλείσιμο των καταστημάτων τους, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία.

Ημερίδα Διατροφής από την διατροφολόγο του Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς, Μαρία Καρβουνάρη

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα 18/1 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Ημερίδα Διατροφής από την διατροφολόγο του Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς, κα Μαρία Καρβουνάρη, με θέμα «Διατροφή μαθητή-αθλητή πριν, κατα τη διάρκεια και μετά τη προπόνηση-αγώνα».

Διαγωνισμός διηγήματος – Ιστορίες του τόπου μας στο Κιλκίς

Μετά την έκδοση των πολυσυζητημένων συλλογικών βιβλίων για μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κάρπαθος), με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες του Τόπου μας» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εμείς κι εμείς: Συγκινητικός αποχαιρετισμός στη Νατάσα Μανίσαλη

Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους πολλούς θαυμαστές της θρυλικής σειράς "Εμείς κι εμείς", σκόρπισε η είδηση για την πρόωρη απώλεια της Νατάσας Μανίσαλη. 

Αναβιώνει και φέτος το έθιμο του Κουρμπανιού από τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς

Ο Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο του Κουρμπανιού κατά την εορτή του Αγίου Τρύφωνος.
Τον Άγιο Τρύφωνα ως γνωστόν, τον τιμούσαν πολύ στην Στενήμαχο της Βουλγαρίας, διότι καλλιεργούσαν αμπέλια και όπως γνωρίζουμε από την εκκλησιαστική μας παράδοση ο Άγιος Τρύφων είναι προστάτης των Αμπελουργών και των κηπευτικών.

Άρχισαν οι εγγραφές στον Σύλλογο Τριτέκνων Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Τριτέκνων Κιλκίς
Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου τριτέκνων Κιλκίς, ότι έχουν αρχίσει οι επανεγγραφές των ήδη μελών και οι εγγραφές νέων.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του γραφείου, επί της οδού Θεσσαλονίκης 1 (Δημοτική αγορά) είναι: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη και Παρασκευή 11:00 πμ με 13:00 μμ.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης του ΚΚΕ για τους εκατοντάδες μαχητές και μαχήτριες που έπεσαν ηρωικά στη μάχη της Φλώρινας το 1949

Από το Κιλκίς θα ξεκινήσει λεωφορείο την Κυριακή 14 Φλεβάρη, στις 7:00 το πρωί,
από την Πλατεία Ειρήνης.
Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη και ώρα 11:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Θράκη, Ειδική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία και Τουρκία

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Πάνε έξι χρόνια από τότε που η Ελλάδα υποδουλώθηκε στα μνημόνια. Από τότε μέχρι σήμερα, ανιδιοτελώς, αναδείξαμε πολλές πτυχές που συνδέονται με την νέα κατοχή έχοντας ρίξει βάρος στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Θράκη. Σ΄αυτό το χρονικό διάστημα καταγγείλαμε το ρόλο της Ναζιστικής- Φασιστικής Τουρκίας σε διάφορους τομείς της Θρακικής πραγματικότητας, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά και στη Γερμανική παρουσία. 

Χαιρετισμός επιστημονικών φορέων Κιλκίς στην απεργία για το ασφαλιστικό

"Τα μέλη των Επιστημονικών Φορέων του νομού μας αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της Χώρας, αλλά και το αδιέξοδο του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος.

Το πρώτο εργοστάσιο στέβιας στην Ευρώπη στο Φανάρι Καρδίτσας

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνάντηση συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκο Μπόλαρη, βρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας Καρδίτσας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Α.Σ. Γιώργο Κολοσούσα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας. 

Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: 

Ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης στον Αίαντα Κιλκίς

Ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνει και επίσημα την δημιουργία ανδρικού τμήματος πετοσφαίρισης. Με αίσθημα ευθύνης για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και μετά από αιτήματα φίλων του Βόλεϊ να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην ανδρική πετοσφαίριση στο νομό Κιλκίς, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΓΗ ·Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία- Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της λιτότητας·Τέσσερις παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών·Τσίπρας σε Μέρκελ- Να σταματήσει το παιχνίδι των καθυστερήσεων
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σόϊμπλε από… μάρμαρο- Επαναφέρει στο τραπέζι το Grexit και «υποδεικνύει» στην ισοπεδωμένη Ελλάδα να του φτιάξει ανδριάντα (αν καταφέρει ποτέ να βγει από το τούνελ)·»Όχι» κατά ριπάς στον Κατρούγκαλο από τους θεσμούς- Θέλουν μικρότερη εθνική σύνταξη, χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές και καμία αλλαγή στις εργοδοτικές εισφορές·Οι αγρότες απειλούν με «μπλακάουτ» από αύριο

Επιμορφωτική Κιλκίς: eLearning από τη Φύση

"Επιμορφωτική Κιλκίς: eLearning από τη Φύση" είναι ο τίτλος του τέταρτου κατά σειρά Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.