Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές από την Μητρόπολη Γουμένισσας

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου
Η Ιερά Μητρόπολη, όπως πέρσι έτσι και φέτος στη Γουμένισσα, αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με επίκεντρο το χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν υποστηρικτική φροντίδα.

Σάρωσαν οι προτζούνιορς και τζούνιορς της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς

Σάρωσαν οι προτζουνιορς και τζούνιορς στο Τουρνουά του Ατέρμονα το διήμερο των Φώτων πετυχαίνοντας 5 νίκες και μία ισοπαλία με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Εκδόθηκαν προσωρινά αποτελέσματα για 101 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας


Σήμερα στις 11 Ιανουαρίου 2016 τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν μίας (101) θέσεων τακτικούπροσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.E.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

«Τελευταίο αντίο» στη μεγάλη κυρία του θεάτρου, Αννα Συνοδινού

Η κηδεία της Α. Συνοδινού που έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 88 ετών, μετά από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία της, τελέστηκε από το νεκροταφείο Βύρωνα.

Τέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ ξεκινούν τον Ιανουάριο

Μετά τις 20 Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, θα «βγουν» οι επίσημες προσκλήσεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου.

Παρέμβαση ΣΕΒΕ για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Με σημερινή επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, η οποία κοινοποιήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος γνωστοποιεί ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και, ενώ συμφωνεί με τις διαδικασίες ενοποίησης ταμείων που θα επιφέρουν μείωση της γραφειοκρατίας και οικονομίες κλίμακος, πιστεύει ότι η προωθούμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα έχει αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα, θα είναι αναποτελεσματική και θα αυξήσει την φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που η αύξηση είναι πολύ μεγάλη.

Γκουντενούδης προς Μουζάλα: "Το Νόμπελ Ειρήνης ανήκει δικαιωματικά σε όλους τους Έλληνες"

Επιστολή Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη πρός τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης Ιωάννη Μουζάλα
"Αξιότιμε κε Υπουργέ
Θέλω, αρχικά, να ευχηθώ σε εσάς και το επιτελείο του Υπουργείου μία παραγωγική και εποικοδομητική χρονιά, ελπίζοντας πως με την προσωπική σας συνεισφορά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση αναφορικά με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας.

ΝΟΔΕ/ΝΔ ν. Κιλκίς: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς
Μετά από μακρά προεκλογική περίοδο εσωκομματικών διεργασιών για την ανάδειξη νέου Προέδρου, παρά τις οργανωτικές αστοχίες, τις παλινωδίες και τα λάθη θριάμβευσε τελικά η ενότητα.

ΔΝΤ προς Βενιζέλο για PSI: Πολύ αργά, πολύ λίγο!

Του Δημήτρη Μάρδα
Υφυπουργού Εξωτερικών 
«Η αναδιάρθρωση του χρέους, όταν ήρθε, έγινε συχνά πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ λίγη». Αυτό έγραφε, εκτός των άλλων, σχετική έκθεση του ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2015, (too late, too little σύμφωνα με τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στο κείμενο). 

Επιμελητήριο Κιλκίς: Εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “microSTARS”

Το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και το Επιμελητήριο Κιλκίς, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό της Διασυνοριακής Περιοχής» - “microSTARS” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» σας προσκαλούν στην εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “microSTARS”την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.30 (6:30 μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2, Κιλκίς)

Δείτε ποιοι τα έψαλαν στον Βεργίδη

Τις καθιερωμένες ευχές -με την ευκαιρία του Νέου Έτους και μετά την καθιερωμένη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία- δέχθηκε την Πρωτοχρονιά στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς έκοψαν την βασιλόπιτά τους

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς υποδέχτηκε το καινούριο έτος 2016 κόβοντας τη βασιλόπιτα του! Η απήχηση των μελών του ήταν καθολική μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και εορτασμού. 

On Camera δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.