Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ: "Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Κιλκίς για τη δίωξη μέλους της ΚΝΕ"

Δελτίο τύπου Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Αύριο, Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται στο Κιλκίς η δίκη του μέλους της ΚΝΕ που συνελήφθη από την αστυνομία στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, ενώσεων γονέων, συλλόγων γυναικών, μεμονωμένων εργαζόμενων και ανθρώπων του μόχθου έχουν καταδικάσει όλες αυτές τις μέρες τη στάση του διευθυντή, της αστυνομίας και της εισαγγελίας, η οποία καλύπτεται προφανώς και από την κυβέρνηση, να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους.

Εδώ βρίσκεται η ουσία της δίωξης, γιατί αυτή ασκήθηκε, με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, εξομοιώνοντας οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρεται δηλαδή στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Ο.Π. Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 9:30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου