Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η Κιλκισιώτισσα ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου σε επιστημονική διημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Στην 2η Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt παρουσιάστηκε η δράση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς από την ψυχολόγο και επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Έλλη Φρεγγίδου. 

Η επιστημονική διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε θέμα «Μύθος ή ασφάλεια; Η Αβεβαιότητα και η Ευαλωτότητα στη θεραπευτική διαδικασία». 

Ο εναρκτήριος χαιρετισμός έγινε από την αντιπρύτανη του ΑΠΘ και καθηγήτρια του τμήματος ψυχολογίας κ. Αριάδνη Στογιαννίδου, η οποία, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη συγκίνησή της, μιας και αρκετοί ομιλητές της διημερίδας υπήρξαν φοιτητές της.

Η εισήγηση της Έλλης Φρεγγίδου αφορούσε την έννοια της ευαλωτότητας και της αβεβαιότητας που ενέχει ο ρόλος του γονέα, με βάση εμπειρικά και ερευνητικά δεδομένα από το 2010 έως το 2016, χρόνια λειτουργίας των ομάδων στο Κιλκίς. Αναλύθηκαν, επίσης, ζητήματα που σχετίζονταν με τις προσδοκίες των γονέων, το μεγάλωμα παιδιών σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπως και θέματα αναφορικά με την εμπιστευτικότητα και το μοίρασμα εμπειριών μέσα σε μια μικρή κοινωνία, όπως το Κιλκίς.

Η Σχολή Γονέων της Ι. Μητρόπολης παρουσιάστηκε ως μια καλή πρακτική κοινωνικής δράσης, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και να κερδίσει θετικά σχόλια για τα αποτελέσματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.