Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τί είπε ο Χρήστος Γκουντενούδης στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου και συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και την οργάνωση του κράτους, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι δήμοι αλλά και την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης της Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, στη παρέμβαση του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Κατά τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, η κρατική μηχανή υπήρξε χαρακτηριστικά απούσα στην αρχή και αναποτελεσματική στη συνέχεια. Ενώ όλοι προειδοποιούσαν για την έξαρση του φαινομένου, η κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία πιάστηκαν για ακόμη μια φορά κυριολεκτικά «στον ύπνο».

Η κρατική μηχανή δεν ήταν προετοιμασμένη για να παράσχει ούτε καν τα στοιχειώδη στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους επί αρκετούς μήνες.

Ενώ το κράτος αδιαφόρησε και ενέπαιξε τόσο τους πρόσφυγες όσο και την τοπική κοινωνία αφήνοντας τους ανθρώπους αυτούς έρμαιο των καιρικών συνθηκών και των κάθε λογής λοιμωδών ασθενειών αλλά και των επιτήδειων κερδοσκόπων επί μήνες, οι δημοτικές και κοινωνικές δομές υπήρξαν εντυπωσιακά ανθεκτικές.

Ο Δήμος Παιονίας, ένας ακριτικός δήμος των 28.000 κατοίκων, ανέλαβε και διεκπεραίωσε το βάρος της διαχείρισης άλλων τόσων προσφύγων και μεταναστών.

Ενώ λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίστηκαν στα διοικητικά μας όρια, εμείς πρέπει να αναζητήσουμε τρόπο ασφαλέστερης διαμονής τους στις περιοχές μας. Ασφαλέστερης γι’ αυτούς και για τους πολίτες μας.

Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους δήμους ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν στις περιοχές τους πρόσφυγες για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα στις τοπικές μας κοινωνίες και να διευκολύνουμε την ένταξη των ανθρώπων αυτών και την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής.

Στις πληγείσες περιοχές που έφεραν και το μεγαλύτερο βάρος και κόστος της προσφυγικής κρίσης, οφείλει η πολιτεία να παράσχει αντισταθμιστικά οφέλη με κανόνες διαφάνειας και εγγύησης των δημοσίων πόρων.

Μόνον έτσι οι πολίτες μας θα νιώσουν την συμπαράσταση της πολιτείας και θα αποβάλουν την αίσθηση της απαξίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.