Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαίνια της ολοκληρωμένης «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κιλκίς»

Τα εγκαίνια της ολοκληρωμένης «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κιλκίς», που υλοποιήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χτες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για ένα από τα πολύ σημαντικά έργα κοινωνικής πρόνοιας για την κοινωνία του Κιλκίς, που ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 576.953,06 ευρώ, και θα μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με αναπηρία, που δεν έχουν δυνατότητα φροντίδας από συγγενικά τους πρόσωπα, ούτε οικονομική δυνατότητα συντήρησης.

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, που στα χρόνια της κρίσης αποτελούν καταφύγιο για χιλιάδες συνανθρώπους μας και ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες. Εκτός από την ανέγερση του κτιρίου, που αποτελεί στολίδι για την πόλη του Κιλκίς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε και για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε η δομή να είναι πλήρης και λειτουργική. 


Η ωριμότητα και ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας αντανακλώνται στη θέση που κατέχουν σ’ αυτή τα άτομα με αναπηρίες. Αποτυπώνονται στο κατά πόσο γίνεται καθημερινά πράξη η ισότιμη αντιμετώπισή τους και η έλλειψη κάθε είδους διακρίσεων, στο κατά πόσο εξασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες πρόσβασής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής: στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, την αγορά εργασίας, τις νέες τεχνολογίες, την άθληση, τις μετακινήσεις. 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, την ουσιαστική υποστήριξη και φροντίδα για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωρούμε σε πράξεις, με σκοπό να διευκολύνουμε τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν οι Βουλευτές Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ), ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης, Μιχαλία Καραμισάκη και Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης (Πολιτισμού) και Λένα Αναστασιάδου (Τεχνικών Έργων) και Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.

«Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση στην τοπική κοινωνία, μια εξαιρετική προνοιακή δομή, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα χώρο κοινωνικής προσφοράς, το νέο σπίτι συνανθρώπων μας, που χρήζουν βοήθειας. Είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπό μας και το αποδεικνύουμε στην πράξη. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες, που στάθηκαν δίπλα μας ως χορηγοί του συγκεκριμένου έργου και πιστεύω πως η κοινωνία του Κιλκίς θα αγκαλιάσει τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης και τους ανθρώπους του συλλόγου ‘Βηματίζω’, που θα τη διαχειριστούν. Ευχαριστώ επίσης το Δήμο Κιλκίς, που δώρισε το οικόπεδο όπου αναγέρθηκε η στέγη στο σύλλογο και όλους όσοι συντέλεσαν στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού έργου», επισήμανε ο κ. Βεργίδης.

Το έργο αφορά στην ανέγερση διώροφου κεραμοσκεπούς κτίσματος, που αποτελείται από έναν όροφο, ισόγειο και υπογείου και έχει δυναμικότητα φιλοξενίας εννέα ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα η «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κιλκίς» περιλαμβάνει:

-Στον όροφο, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα κοινόχρηστο λουτρό, τρία μονόκλινα δωμάτια, ένα δίκλινο δωμάτιο και ένα γραφείο.

-Στο ισόγειο, έναν ενιαίο χώρο με καθιστικό - κουζίνα - τραπεζαρία, ένα κοινόχρηστο λουτρό, δύο δίκλινα δωμάτια φιλοξενίας και ένα δωμάτιο διανυκτέρευσης προσωπικού.

-Στο υπόγειο, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους για μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα με το κτίριο έγινε και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου η παρέμβαση να καταστεί ολοκληρωμένη και λειτουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.