Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Αναβίωσε το έθιμο ''Κόλιντα μπάμπω'' στη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Παίονες" Γουμένισσας
''Κόλιντα μπάμπω'' η φράση αυτή έχει σχέση με τη σφαγή των νηπίων που έγινε από τον Ηρώδη. Σύμφωνα με την παράδοση το βράδυ άναβαν φωτιές φωνάζοντας ''κόλιντα μπάμπω'' δηλαδή σφάζουν γιαγιά. Οι φωτιές άναβαν για να μάθει ο κόσμος για τη σφαγή και να προφυλαχτούν.

Ο Σύλλογος μας πιστός στις παραδόσεις αναβίωσε το έθιμο ''κόλιντα μπάμπω'' την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 μ.μ στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Γουμένισσας. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ζεστό ρακόμελο προσφορά του Συλλόγου και να χορέψει γύρο από τη φωτιά υπό τους ήχους των χάλκινων. Στον ίδιο χώρο είχε bazaar το 1ο Δημοτικό σχολείο και οι μαθητές του Γυμνασίου Γουμένισσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του νομού Κιλκίς κ. Γεωργαντάς Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παιονίας κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, ο πρόεδρός της κοινότητας Γουμένισσας κ. Τραχανίδης Αθανάσιος, η υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Παιονίας κ.Δούμου Ελένη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας κ.Πεντέρης Διαμαντής, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γουμένισσας κ. Ευάγγελος Ζιέλκας, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας κ. Σαμαράς Χρήστος, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας κ. Γκίγκερης Φώτης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής μας, μέλη και φίλοι του Συλλογου και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου