Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Αναβίωσε το έθιμο ''Κόλιντα μπάμπω'' στη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Παίονες" Γουμένισσας
''Κόλιντα μπάμπω'' η φράση αυτή έχει σχέση με τη σφαγή των νηπίων που έγινε από τον Ηρώδη. Σύμφωνα με την παράδοση το βράδυ άναβαν φωτιές φωνάζοντας ''κόλιντα μπάμπω'' δηλαδή σφάζουν γιαγιά. Οι φωτιές άναβαν για να μάθει ο κόσμος για τη σφαγή και να προφυλαχτούν.

Ο Σύλλογος μας πιστός στις παραδόσεις αναβίωσε το έθιμο ''κόλιντα μπάμπω'' την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 μ.μ στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Γουμένισσας. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ζεστό ρακόμελο προσφορά του Συλλόγου και να χορέψει γύρο από τη φωτιά υπό τους ήχους των χάλκινων. Στον ίδιο χώρο είχε bazaar το 1ο Δημοτικό σχολείο και οι μαθητές του Γυμνασίου Γουμένισσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του νομού Κιλκίς κ. Γεωργαντάς Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παιονίας κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, ο πρόεδρός της κοινότητας Γουμένισσας κ. Τραχανίδης Αθανάσιος, η υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Παιονίας κ.Δούμου Ελένη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας κ.Πεντέρης Διαμαντής, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γουμένισσας κ. Ευάγγελος Ζιέλκας, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας κ. Σαμαράς Χρήστος, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας κ. Γκίγκερης Φώτης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής μας, μέλη και φίλοι του Συλλογου και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.