Kinesis ΚΔΑΠ

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Στο νέο Ε.Σ.Π.Α. το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς
Σε κόσμους συναρπαστικούς ταξίδεψε το κουκλοθέατρο τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που έδωσαν το μαζικό παρόν τους και στην επίσημη έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων κουκλοθεάτρου και παντομίμας του Δήμου Κιλκίς το περασμένο Σάββατο.

Το Συνεδριακό Κέντρο πλημμύρισε από θετική ενέργεια και χαμόγελα ενώ τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη σκηνή. Η αυλαία άνοιξε με χορευτική παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις από τη σχολή Μπαλέτου και Ρυθμικής της Ματίνας Κουρσάρη ενώ στη συνέχεια δόθηκε παράσταση μαριονετών. Οι χαριτωμένες μαριονέτες του Τούρκου αυτοδίδακτου μαριονετίστα Hakan Arisoy χόρεψαν οριεντάλ, ποπ και ροκ χορούς ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ο ενθουσιασμός όμως έγινε μεγαλύτερος όταν ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επισήμως την ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Ε.ΣΠ.Α. αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του πολιτιστικού και παιδαγωγικού θεσμού. ‘’Όσο καιρό είμαι Περιφερειάρχης το Διεθνές Φεστιβάλ θα συνεχίζεται απρόσκοπτα’’ υπογράμμισε ενώ συμπλήρωσε ότι στις σκέψεις του είναι η εξακτίνωση των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς στις πρωτεύουσες των έξι Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την προβολή παραστάσεων κουκλοθεάτρου και παντομίμας.

Την έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων κουκλοθεάτρου και παντομίμας κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ο οποίος καλωσόρισε τους δημότες και επισκέπτες και τους νεαρούς δημότες στη λαμπερή γιορτή της πόλης ευχόμενος σε όλους να νιώσουν λίγη από τη μαγεία και την αθώα συγκίνηση της παιδικής ψυχής. 

Ο κ. Σισμανίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κιλκίς φέτος χρηματοδοτεί με δικές του δαπάνες τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας και τις υποστηρίζει παντοιοτρόπως επειδή πιστεύει στη δυναμική του Φεστιβάλ, αποτιμά θετικά τη μεγάλη απήχηση που έχει εντός και εκτός τειχών, και εκτιμά ότι το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, με την υψηλή αισθητική του τέχνη, και με το παιδαγωγικό του κύρος στα δεκαεπτά χρόνια που κύλησαν από την πρώτη διοργάνωσή του έχει συνεισφέρει στην πολιτιστική δημιουργία και ανάταση του τόπου μας.

''Στις Κασσάνδρες, στους αμφισβητίες και σε όσους με περισσή ευκολία προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αξία και τα παιδαγωγικά οφέλη του Φεστιβάλ'' τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς ''απαντούμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας και συνεχίζεται, και ενηλικιώνεται και κανείς δε μπορεί να του κάνει έξωση από το ίδιο του το σπίτι! Το Φεστιβάλ μένει στην πόλη που γεννήθηκε, στο Κιλκίς!

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς'' κατέληξε ''θα επιμείνει να χαρίζει χαμόγελο και αισιοδοξία στους μικρούς και μεγάλους της δημότες και να βάζει ψηλά τον πήχη στην ποιότητα και πρωτοπορία. Με τη βοήθεια και με τη σημαντική υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Δήμος Κιλκίς θα συνεχίσει να κρατά ζωντανό το όνειρο των παιδιών και εγγονιών μας με τη διοργάνωση Διεθνών Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και το 2017 και στα επόμενα χρόνια που έρχονται''.

Την όμορφη βραδιά που ολοκληρώθηκε εντός του Συνεδριακού με μικρή χορευτική παράσταση της Φαίης Λιαρετίδου και στο φουαγιέ με διαδραστικό θέαμα παρουσία κλόουν εμψυχωτή και παιδιών, μοιράστηκαν με το πολυπληθές κοινό ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Α. Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Τσαντάκης, η δημοτική σύμβουλος Α. Δημάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γ. Γαβριηλίδης ο π. Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο π. Αντιδήμαρχος Χέρσου Κ. Πάταρας, ο π. βουλευτής Θ. Πασσαλίδης κ.α.

1 σχόλιο :

  1. Κατ' αρχήν να θυμίσουμε ότι Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας έπαψε να υπάρχει με την έναρξη εφαρμογής του Καλλικράτη. Οπότε καλό είναι να έρθουν λιγο στη σημερινή εποχή εκεί στο Δήμο Κιλκίς. Και μια ερώτηση; Αυτη η ιδέα της εξακτίνωσης είναι ιδέα του Δήμου Κιλκίς; Ποιό στέλεχος τους το σκέφτηκε άραγε; Καλό θα είναι να πουν μόνοι τους την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή