Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κιλκίς: Εγκαινιάστηκε η νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Βηματίζω Ι»

Δελτίο τύπου Συλλόγου «ΒηματίΖΩ»
Την Κυριακή 04/12/2016 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» είχε την χαρά να εγκαινιάσει την νέα του Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Βηματίζω Ι», μία υπερσύγχρονη μεζονέτα, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 24 στο Κιλκίς. 


Ήταν το 2006 όταν οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», οραματίστηκαν το μέλλον των παιδιών τους, όταν αυτά ενηλικιωθούν. Σκέφτηκαν πως οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα ήταν η καλύτερη λύση και αυτό διότι προσφέρουν αξιοπρεπή διαβίωση, μέσα από συνθήκες ειδικά διαμορφωμένες για Άτομα με Αναπηρία. 


Οι ΣΥΔ είναι σύγχρονα εξοπλισμένα σπίτια, με ζεστούς και λειτουργικούς χώρους και όχι ιδρύματα. Με τη βοήθεια εξειδικευμένου υποστηρικτικού προσωπικού, οι διαμένοντες μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν μόνοι την καθημερινότητά τους, το μέλλον τους και να έχουν τους δικούς τους φίλους. Να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια, ακόμα και όταν οι γονείς τους ή η οικογένειά τους δεν θα μπορούν να είναι κοντά τους για να τους φροντίζουν.

Το 2006, ήταν η πρώτη φορά που έθεσαν δημόσια στην τοπική μας κοινωνία το θέμα της Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και βρήκαν σημαντικούς συμπαραστάτες :

Τον Δήμο Κιλκίς, ο οποίος το 2006 επί δημαρχίας του κ. Δ. Τερζίδη παραχώρησε το οικόπεδο καθώς επίσης και

-τη Νομαρχία Κιλκίς που επί Ευάγγελου Μπαλάσκα η Τεχνική Υπηρεσία με την κα Νάντια Παπαγιάννη και τους κυρίους Στέλλιο Κωνσταντινίδη και Παύλο Πετρίδη ξεκίνησε τη μελέτη κατασκευής του κτιρίου και στάθηκαν δίπλα μας με πολλή υπομονή και αγάπη μέχρι το τέλος. Στη συνέχεια,

-η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, με τον κ. Χρήστο Γκουντενούδη φρόντισε να ενταχθεί η Στέγη στο ΕΣΠΑ και με τον κ. Ανδρέα Βεργίδη αρωγό στην ολοκλήρωση του έργου, των τελικών διαδικασιών του και την παράδοση αυτού στον Σύλλογο ΒηματίΖΩ ως δικαιούχο.

-Σημαντικός συμπαραστάτης μας επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη κ Τζιτζικώστα και η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή με την κα Ωραιοπούλου και όλα τα αξιόλογα στελέχη της.

- τους ιδιώτες μηχανικούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα τους κυρίους Στέλλιο Καρέλη, Σάββα Φωτιάδη, Χαράλαμπο Σαμουηλίδη, Κώστα Παχιαδάκη και Ιωάννη Φαχουρίδη.

-Τέλος την ΔΕΔΔΗΕ και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Σπίγγο για την δωρεά που αφορά στην επαύξηση ισχύος της παροχή ρεύματος.

Αυτή η νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΒηματίΖΩ Ι», είναι η πρώτη Στέγη που οραματίστηκαν οι γονείς του Συλλόγου μας και η τρίτη κατά σειρά που θα λειτουργήσει στην πόλη του Κιλκίς, καθώς ο Σύλλογος «ΒηματίΖΩ» λειτουργεί ήδη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, άλλες δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Διαμερίσματα, όπου διαμένουν πέντε (5) Άτομα με Αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.