Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την σύλληψη μέλους της ΚΝΕ στο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης
Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ, που δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στο Κιλκίς, με βάση του άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με την κατηγορία «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια». 

Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από Λύκειο του Κιλκίς. Συζητούσε με τους μαθητές του σχολείου για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία του Κιλκίς διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της εκπαίδευσης συνολικότερα.

Η απαράδεκτη στάση του διευθυντή του σχολείου, να επιτεθεί και να καλέσει την αστυνομία, η οποία μέσα σε χρόνο πέντε λεπτών όχι μόνο έφτασε στο σχολείο αλλά συνέλαβε και το μέλος της Νεολαίας του ΚΚΕ και το οδήγησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και έπειτα στην Εισαγγελέα Κιλκίς, αποτελεί παράδειγμα αυταρχισμού που μας θυμίζει άλλες εποχές.


Σε μία περίοδο που και οι μαθητές βιώνουν μαζί με τις οικογένειες τους τις επιπτώσεις της κρίσης, όπου προσπαθούν και αυτοί να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται, είναι προκλητικό να δίνονται στους μαθητές τέτοια μαθήματα υποταγής από τους ίδιους τους δασκάλους τους.

Η δίωξη που της ασκήθηκε, στην ουσία, εξομοιώνει οποιαδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (αποχή, διαδήλωση, κατάληψη, διαμαρτυρία) με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Ως εκ τούτου επαναφέρει στο νομικό αλλά κυρίως στο πολιτικό προσκήνιο, το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής.

Το σωματείο μας, μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, μαζί με τους μαθητές και όλο το λαό, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες ενέργειες. Η "αριστερή" κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τους αγώνες και κάθε φωνή που καλεί σε ξεσηκωμό. Το ίδιο έργο το είδαμε και με την επίθεση στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων και με τις διώξεις απέναντι σε μαθητές το προηγούμενο διάστημα αλλά και με τις συνεχόμενες διώξεις απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη φορά, βρήκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου διευθυντή τον εκφραστή της πολιτικής του μαστιγίου.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, αλλά και στους αγώνες των μαθητών. Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία να καταγγείλουν αυτή την προσπάθεια καταστολής των αγώνων, και καλούμε μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε με το κεφάλι σκυμμένο.

Παλεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει
με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.