Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκλήρωση βιωματικού εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής υγείας»

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 το βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής υγείας». Το εργαστήριο φιλοξενήθηκε στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, υλοποιήθηκε σε δύο συναντήσεις στις 23 Νοεμβρίου και στις 7 Δεκεμβρίου και ήταν συνολικής διάρκειας 6 ωρών. 

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών τόσο στην έννοια της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στο σχολείο όσο και στην βιωματική και ομαδοσυνεργατική μέθοδο.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν συνολικά 16 εκπαιδευτικοί και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Στους συμμετέχοντες δόθηκε υποστηρικτικό υλικό με το θεωρητικό υπόβαθρο, με βιωματικές δραστηριότητες και προτεινόμενη βιβλιογραφία. Επίσης, για όσους από τους συμμετέχοντες εφαρμόσουν προγράμματα αγωγής υγείας με τους μαθητές τους θα υπάρξει η δυνατότητα εποπτικής υποστηρικτικής συνάντησης.

Στο κλείσιμο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν με θετικά σχόλια και με ικανοποίηση για την συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.