Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τρία βραβευμένα οικολογικά σχολεία στο Κιλκίς

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 έγινε, στο Μουσείο Μπενάκη, η απονομή των πράσινων σημαιών στα σχολεία, που ακολούθησαν το πρόγραμμα των Οικολογικών Σχολείων, κάνοντας δράσεις για το Περιβάλλον και την Αειφορία. 

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη θεματολογία κι ακολουθούν τη μεθοδολογία του διεθνούς προγράμματος ECO-SCHOOLS, που οργανώνει και συντονίζει ο FEE (Foundation of Environmental Education), με έδρα την Κοπενχάγη. Εθνικός συντονιστής των προγραμμάτων του FEE είναι για την Ελλάδα η ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης). 

Το διεθνές βραβείο της πράσινης σημαίας απονέμεται σε σχολεία που υλοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις για μια διετία, μετά από αξιολόγηση των σχεδίων δράσης τους και των αποτελεσμάτων τους.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη δράση, από το 1951, στην προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. 

Από το ξεκίνημά της πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην προστασία βιότοπων και απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Εκτός από τα Οικολογικά Σχολεία, συντονίζει επίσης τα προγράμματα του FEE, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

Το Κιλκίς έλαμψε με την παρουσία του στην εκδήλωση, αφού εκπροσωπήθηκε από τρία σχολεία:

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, με υπεύθυνο συντονιστή τον Κώστα Ντίνου (ΠΕ20), βραβεύτηκε για 5η (!!) φορά, καθώς ακολουθεί πιστά τις οικολογικές αρχές του, με περιβαλλοντικά προγράμματα κάθε χρονιά.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με υπεύθυνη συντονίστρια την Αφροδίτη Ντίνου (ΠΕ11), βραβεύτηκε για 2η φορά για τις πολυπληθείς δράσεις του σχετικά με το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με υπεύθυνη συντονίστρια την Ελπίδα Μουμτσίδου (Πε11), βραβεύτηκε για πρώτη φορά φέτος για τη συμμετοχή του στα προγράμματα της ΕΕΠΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.