Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Έκθεση κούκλας στο Συνεδρικακό Κιλκίς

Από τις 5 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2016 στο φουαγέ του Συνεδριακού Κέντρου σας περιμένει καλλιτεχνική έκθεση με κούκλες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας μεταξύ των οποίων και οι κούκλες που το 2008 αγόρασε ο Δήμος Κιλκίς από τον ινδονήσιο δάσκαλο κουκλοπαίκτη Wawan Gunawan, όταν μας επισκέφθηκε με τον θίασο του, Wayang AJEN'.
Έτσι ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να γνωρίσει και να θαυμάσει ένα σημαντικό κομμάτι του Ινδονησιακού πολιτισμού με ήρωες, μύθους και αρχαία έθιμα από την Ινδονησία.

Το Wayang, το παραδοσιακό θέατρο σκιών και μαροτών της Ινδονησίας, λατρεύεται από τους Ινδονησίους εδώ και αιώνες,ξεκινώντας από τα προϊστορικά χρόνια και φθάνοντας ως τις μέρες μας. Είναι μια ξεχωριστή μορφή τέχνης γιατί περιλαμβάνει αξίες που στη γλώσσα της Ιάβας αναφέρονται ως adiluhung και edipeni, που σημαίνει πολύ ευγενικές και πολύ όμορφες και απηχούν τόσο στην Ηθική όσο και στην Αισθητική.

Οι λόγιοι αναφέρονται στο wayang ως την πιο περίτεχνη μορφή δράματος στον κόσμο. Λειτουργεί τόσο ως διασκέδαση όσο και ως ηθική καθοδήγηση. Πρωταρχικό ρόλο βέβαια στην επιτυχία μιας παράστασης έχει ο μαριονετίστας,ο dalang. Από τον τρόπο ερμηνείας του,τις έξυπνες αναφορές του σε καταστάσεις που αφορούν την τρέχουσα πραγματικότητα και τα σατιρικά σχόλια εξαρτάται η συμμετοχή του κοινού και η αποδοχή της παράστασης.

Οι κούκλες του φεστιβάλ σας περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.