Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χονδροματίδης: «Ουαί υμίν... υποκριτές»

Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπροσώπους των καθηγητών του Νομού Κιλκίς
Υπογράφει ο Αναστάσιος Χονδροματίδης
Διευθυντής 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
"Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νομού Κιλκίς
Γνωρίζω ότι απευθύνομαι «εις ώτα μη ακουόντων » ωστόσο νοιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου σχετικά με τη λειτουργία του συνδικαλιστικού μου φορέα, της ΕΛΜΕ Νομού Κιλκίς. 

Ενός συλλόγου τον οποίο υπηρέτησα στο παρελθόν από τη θέση του Προέδρου αλλά και από άλλες θέσεις του Δ.Σ. Τότε που πρωταρχικό μας μέλημα ήταν η προάσπιση των συμφερόντων των καθηγητών, η προστασία τους από κακόβουλα δημοσιεύματα, από ανυπόστατες καταγγελίες και από κάθε λογής κομματική εμπάθεια.

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νομού Κιλκίς

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του καταστατικού του συλλόγου ο πρώτος από τους σκοπούς της ΄Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού μας είναι η πνευματική εξύψωση και η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς του έργου του εκπαιδευτικού. Επίσης το άρθρο 15 καθορίζει πλήρως τις συλλογικές υποχρεώσεις (καθήκοντα) και αρμοδιότητες των μελών του Δ.Σ. 

 Μέσα σ αυτές περιλαμβάνεται και το ενδιαφέρον που πρέπει να επιδεικνύετε για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής σας. Είναι καιρός να αντιληφθείτε ότι ο ρόλος σας είναι να στηρίζετε τους εκπαιδευτικούς όταν πράττουν τα νόμιμα και να εκθειάζετε τις όποιες ενέργειές τους, όταν αυτές αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επιτέλους μπείτε μπροστά τους, σαν ασπίδα προστασίας, όταν αυτοί βάλλονται από κόμματα και εξωεκπαιδευτικούς φορείς ενώ εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και πάψτε να επιζητείτε την ασφάλεια της ουδετερότητας και της απραξίας. 

Σταματήστε να νοιάζεστε για το κομματικό, παραταξιακό και προσωπικό σας συμφέρον και αντιληφθείτε ότι ο θεσμικός σας ρόλος επιτάσσει την ίση μεταχείριση των μελών του συλλόγου μας. Κοντολογίς δεν πρέπει να ενδιαφέρεστε μόνο για τους ψηφοφόρους σας αλλά για το σύνολο των καθηγητών του Νομού μας. Και τέλος φροντίστε να αποβάλλετε το «φόβο της επίπληξης» από τους κομματικούς οργανισμούς που σας πατρονάρουν και νοιαστείτε και λίγο για τα πραγματικά προβλήματα της πολύπαθης εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.