Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων από τον σύλλογο ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς»

Δελτίο τύπου συλλόγου ιεροψαλτών της Ι.Μ. Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου «Πέτρος ο Γλυκύς»
Σε ιδιαιτέρως κατανυκτικό κλίμα και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Εμμανουήλ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18.12.16 η συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων του Αγίου Δωδεκαημέρου από τη βυζαντινή χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών της Ι.Μ. Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου «Πέτρος ο Γλυκύς», στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κυριακίδης ο οποίος απέδωσε ευχαριστίες στον δάσκαλο και ιδρυτή του συλλόγου άρχοντα πρωτοψάλτη κ. Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη αλλά και αφιέρωσε τη συναυλία στον αείμνηστο ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημήτριο Βασιλειάδη, ο οποίος προσφάτως απεδήμησεν εις Κύριον.

Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του μουσικό-διδασκάλου και πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κ. Σάββα Ηλιάδη και με την ιδιαίτερη σε θεολογικό ύφος αφήγηση του Ιατρού κ. Αντωνίου Ευαγγέλου, απέδωσε άψογα τους υπέροχους και πλήρεις θεολογικών νοημάτων ύμνους, αφιερωμένους στην εορτή της γεννήσεως του Θεανθρώπου, εισάγοντας μας στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και σκορπίζοντας αγαλλίαση και χαρά στις καρδιές όλων μας.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ο οποίος ευχήθηκε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να γίνουμε όλοι άνθρωποι, και να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας, μια ελπίδα που ξαναγεννήθηκε στις καρδιές όλων μας με την ταπεινή γέννηση του Χριστού μας. Επιπροσθέτως, προέτρεψε όλους να φτάσουν στη φάτνη του γεννηθέντος Σωτήρα μας, ενώ επαίνεσε και συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς τους συντελεστές της εκδήλωσης που έδωσαν την ψυχή τους ώστε να παρουσιαστεί αυτή η όμορφη και μεστή χριστουγεννιάτικων νοημάτων συναυλία.

Μεταξύ των άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο πρώην Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης και ο Πολιτευτής κ. Αναστάσιος ( Σούλης) Καζαντζίδης.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΙ, ΓΩΝΙΑ, ΣΕΡΑΝΟ αλλά και τα ζαχαροπλαστεία του Πολυκάστρου ΠΕΤΡΟΣ & ΛΟΥΚΑΣ για την ευγενική χορηγία τους (κεράσματα), τα οποία προσφέρθηκαν στο κοινό στο τέλος της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.