Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, καθώς και τη συμμετοχή εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίων αγροτών, άνεργων και φοιτητών που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία, παρά το κλίμα συναίνεσης και σιωπής που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τόσο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς όσο και του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων, αλλά να μην συγκεντρώνονται ούτε οι εκλεγμένοι αυτών των πλειοψηφιών στις κινητοποιήσεις που οι ίδιοι καλούν. 

Η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους όσοι στο Κιλκίς και σε κάθε γωνιά της χώρας έδωσαν απάντηση στους σχεδιασμούς εργοδοσίας - κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν σήμερα τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη δουλειά ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά βροντοφωνάζοντας «Όχι στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Θόδωρος Αθανασιάδης μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.

Ο Θόδωρος Αθανασιάδης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξηγώντας ότι το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης τελείωσε μιας και στον ίδιο τον προϋπολογισμό του 2017, ενώ προβλέπεται ανάπτυξη πάνω από 2,5%, παράλληλα προβλέπονται 3 δις ευρώ μέτρα μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος και ακόμα 1 δις ευρώ από περικοπές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία.

Αναφέρθηκε στο νέο χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει παραπέρα με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους μονοπωλιακούς ομίλους οδηγώντας έτσι πιο γρήγορα στο κλείσιμο του μικρομάγαζου στο ξεκλήρισμα του αγρότη. Εξήγησε το παραπάνω σημειώνοντας ότι την ώρα που αυξάνεται η φορολογία στο 22% για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι το εισόδημα των 20000 ευρώ, μειώνεται κατά 7% η φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και ενισχύονται επιπλέον με πάνω από 6 δις ευρώ μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «σήμερα υπάρχει πλούσια πείρα, που επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν αν κάτσουν στα αυγά τους να περιμένουν τα παζάρια του κεφαλαίου και το περιβόητο... “φως στην άκρη του τούνελ”, ή αν υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας».

Σημείωσε με αφορμή αυτό ότι «μέσα σε ένα καθεστώς γενικευμένης ευελιξίας στην αγορά εργασίας, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα είναι ο επόμενος που θα δοκιμάσει την ευελιξία, ενώ και κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ομαδικές απολύσεις μιας και ακόμα κι αυτοί που απασχολούνται σήμερα σε μια εύρωστη οικονομικά επιχείρηση, δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι στη σημερινή ρευστότητα, με τον ανταγωνισμό να οξύνεται ανάμεσα σε κλάδους και επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου, καμιά θέση εργασίας δεν είναι εξασφαλισμένη.»

Αναφέρθηκε, ακόμα, στους κινδύνους που αυξάνονται με την όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποτίμηση, γιατί στην αυλή του σπιτιού μας γίνεται πόλεμος (…) τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας, η λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Μας θέλουν στην αδράνεια ώστε να υποστηρίζουμε ακόμα και τις πολεμικές τους επεμβάσεις, ώστε οικειοθελώς να χύνουμε το αίμα μας για τα δικά τους συμφέροντα. Εμείς καλούμε το λαό να μη χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.»

Τέλος, τόνισε: «Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού μπορούν να ανοίξουν δρόμο μπροστά, αρκεί να αντιστοιχηθούν στο μέγεθος και τη βαρύτητα της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει το κεφάλαιο. Κι αυτό μπορεί να γίνει μονάχα με αποφασιστική άνοδο της μαζικότητάς τους, με άνοδο του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων, αλλά και με αποφασιστικά βήματα στο περιεχόμενο της πάλης τους, όχι μόνο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά και με την επιθετική διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.