Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Με την παράσταση “Ο χορός των μαριονετών” η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με την εξαιρετική παράσταση του Hakan Arisoy με τίτλο “Ο χορός των μαριονετών” κάνουμε την επίσημη έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο στις 7 το βράδυ. 

Στην παράσταση οι μαριονέτες επιδεικνύουν τις απίστευτες χορευτικές τους ικανότητες. Από τη σκηνή θα παρελάσουν ο Elvis Presley και ο Michael Jackson, η γλυκιά μαριονέτα Ayse παρέα μ’ ένα μπαλόνι αλλά και μια μαριονέτα που θα χορέψει σε ανατολίτικους ρυθμούς. Η τελευταία μαριονέτα όμως θα κάνει την έκπληξη της παράστασης.

Ο Hakan Arisoy είναι αυτοδίδακτος μαριονετίστας που κατασκευάζει μόνος του τις κούκλες και παρουσιάζει παραστάσεις με ποικίλα θέματα. Η αγάπη του για το κουκλοθέατρο και τις μαριονέτες γεννήθηκε το 1998 όταν παρακολούθησε μια παράσταση με μαριονέτες στην Άγκυρα. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε αντίστοιχη σχολή για την εκμάθηση αυτής της τέχνης αποφάσισε να μάθει την τέχνη μόνος τους.

Τρία χρόνια του πήρε η εκπαίδευση του σε αυτή την τέχνη και η κατασκευή δικών του μαριονετών. Δούλεψε πολύ σκληρά αυτά τα τρια χρόνια και προσπάθησε τα ίδια πραγματα πολλές φορές μεχρι να φτάσει στο προσδοκόμενο αποτέλεσμα.'Εχει γράψει οκτώ θεατρικά κείμενα για τα έργα του και τα παρουσίασε σε 5 ηπείρους, 12 χώρες και 70 διαφορετικές πόλεις. Το 2010 επιλέχθηκε μεταξύ άλλων ως ο πιό επιτυχημένος και αξιόλογος μαριονετίστας από την UNIMA. Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά εργαστήρια σε πανεπιστήμια αλλά και στο ατελιέ του στο πεδίο της μαριονέτας. Σήμερα διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήρι στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

“Ο χορός των μαριονετών”
Παράσταση με μαριονέτες
Διάρκεια: 40 λεπτά
Από 5 ετών και άνω
Τεχνική:Μαριονέτες
Χωρίς λόγια

Βέβαια, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία από τις 6.15 να απολαύσουν τον εμψυχωτή-κλόουν που καλέσαμε να τους υποδέχεται στο φουαγέ του Συνεδριακού Κέντρου, σε μια διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και εκπλήξεις… μα κυρίως άφθονο γέλιο.

Επίσης πριν την παράσταση θα προηγηθεί ένα τρίλεπτο χορευτικό θέμα με τίτλο “Ανθρώπινες σχέσεις” σε μουσική του Γιαν Τιρσέν από τη σχολή Μπαλέτου και Ρυθμικής της Ματίνας Κουρσάρη, με την Ηλιάνα Καρανικόλα και τη Φαίη Λιαρετίδου, ενώ μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει η παρουσίαση χορογραφίας με τίτλο “Ηθοποιός” σε μουσική Μάνου Χατζηδάκι και χορεύτρια τη Φαίη Λιαρετίδου.

Είστε όλοι καλεσμένοι του Δήμου Κιλκίς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.