Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

"Όλοι και όλες στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 10.30 π.μ."

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας- ΟΓΕ, χαιρετίζει την κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Παιονίας Κιλκίς, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στο τελωνείο των Ευζώνων, στα πλαίσια των αγωνιστικών αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. 

Στην συνάντηση στη Λάρισα, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκέμβρη, θα αποφασιστεί η συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα. Ευχόμαστε καλή δύναμη, πίστη και κουράγιο στους ίδιους και στις οικογένειες τους, μπροστά στις δυσκολίες που αντικειμενικά θα προκύψουν από τις απαιτήσεις της οργάνωσης των κινητοποιήσεων, δυσκολίες που θα ξεπερνιούνται αποφασιστικά μέσα από τις συλλογικές διεργασίες του ίδιου του Συλλόγου.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι κυριολεκτικά αγώνας επιβίωσης. Για την αποτελεσματικότητά του, είναι επιτακτική ανάγκη, να «βάζει στο μάτι», να αντιπαλεύει την βασική επιδίωξη, που είναι το γρηγορότερο ξεκλήρισμα από το βιός τους, από τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής. Αυτός εξάλλου κατά ομολογία, είναι ο στόχος, ο οποίος επιβάλλεται διαχρονικά μέσα από την εφαρμογή της Κ.Α.Π. της Ε.Ε., αλλά και συνολικά της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απορρέει από την αποδοχή των παραπάνω κατευθύνσεων. 

Ποτέ, ούτε ως αντιπολίτευση και περισσότερο τώρα τις αμφισβήτησαν. Μεγάλες ευθύνες έχουν όμως και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που καλοέστρωσαν το χαλί, ώστε σήμερα να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες, με στόχο να συγκεντρωθεί η γη, τα μηχανήματα και η παραγωγή σε ακόμη λιγότερα χέρια, για να φτιαχτούν νέα σύγχρονα τσιφλίκια.

Σήμερα, υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες ώστε η αγροτική παραγωγή της πατρίδας μας να ταΐσει δυο Ελλάδες.

«Εχθρός» των φτωχών, μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων δεν είναι όσοι αναγκάζονται να καλλιεργούν λίγα στρέμματα και να παίρνουν μια ελάχιστη ενίσχυση, για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, γιατί δεν φτάνει ο πετσοκομμένος μισθός, γιατί είναι εργαζόμενοι των δύο, πέντε, οχτώ, έντεκα μηνών και μετά βγαίνουν στην ανεργία, των συνταξιούχων του ΟΓΑ. Δεν είναι αυτοί που κλέβουν την μπουκιά από το στόμα των συναδέλφων τους.

Αυτοί που καρπώνονται τις μεγάλες ενισχύσεις, αυτοί που πανηγυρίζουν στις πλάτες όσων ξεκληρίστηκαν, είναι οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοβιομήχανοι του κλάδου, οι τραπεζίτες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που πατρίδα τους έχουν μόνο το κέρδος. Για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, και μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό, φτιάχτηκε το «εργαλείο» που λέγεται Κ.Α.Π. της Ε.Ε. και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της, με αντίστοιχα αποτελέσματα. Άλλωστε και οι αγώνες των αγροτών σε Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αποδεικνύουν.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες, πανελλαδικά αλλά και της περιοχής μας έχουν πια μεγάλη πείρα, πρέπει να την αξιοποιήσουν και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν. Σε αυτές που θα πρέπει να οργανωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά, οι αγρότισσες χρειάζεται να συμμετέχουν πιο μαζικά, για να δώσουν και να πάρουν δύναμη. Είναι αγώνας δικός τους. Είναι αγώνας για την οικογένεια και τα παιδιά τους. 

Οι ίδιες σηκώνουν στις πλάτες τους πολύ μεγάλο βάρος του αγροτικού νοικοκυριού. Το βάρος αυτό πολλαπλασιάζεται από τις ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς, από το κλείσιμο σχολείων στα χωριά, από την έλλειψη γιατρών, από δομές που ανακουφίζουν τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρία. Πολλές είναι ανασφάλιστες και ακάλυπτες από περίθαλψη, γιατί δεν «βγαίνει» να πληρώνεις δυο ΟΓΑ σε ένα σπίτι.

Αυτόν τον δίκαιο δρόμο, η αγροτιά δεν τον «περπατάει» μόνη της. Οι σύμμαχοί της στη ζωή και στον αγώνα είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι απλήρωτοι εργάτες της περιοχής Παιονίας και του Κιλκίς, οι άνεργοι, οι μικρέμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι που κινδυνεύουν με λουκέτο, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που αναγκάζονται να αναβάλλουν την δημιουργία οικογένειας για να μην απολυθούν, οι νέοι και οι νέες που σπουδάζουν και κάνουν όνειρα για την ζωή τους.

Η δική μας αξιοπρέπεια είναι οι αγώνες μας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, γιατί αφήνει παρακαταθήκη θετική και αρνητική, για τους επόμενους που σίγουρα θα έρθουν. Τέτοιες αγωνιστικές παρακαταθήκες υπάρχουν σημαντικές. Μπροστά μας είναι μια μεγάλης σημασίας μάχη, αυτή της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 8 του Δεκέμβρη, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται, ενάντια στο 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να αποτελέσει σταθμό της παραπέρα δράσης, κοινής συμπόρευσης και συμμαχίας με όλα τα λαϊκά στρώματα, των εργατών, των αγροτών, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα με κορύφωση το μεγαλειώδες Πανελλαδικό συλλαλητήριο τον Φλεβάρη που μας πέρασε στην Αθήνα.

Απόλυτα αναγκαίο είναι να καταδικαστεί αποφασιστικά στη συνείδηση του λαού και περισσότερο της νέας γενιάς, των παιδιών μας, η συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης, απειλών και υποδείξεων για συμμόρφωση, προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, εργαζομένων, αγροτών, μαθητών. Έχουμε πολλές τέτοιες «εμπειρίες» τελευταία και εδώ στο Κιλκίς. Αυτό είναι τρανή απόδειξη ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Τους φοβούνται και γι’ αυτό τους «χτυπούν» εν τη γεννέση τους.

Ανταμώνουμε αγωνιστικά ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 10.30 π.μ., στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες με τις οικογένειες και τα παιδιά μας, μαθητές, σπουδαστές

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.