Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

"Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου"

Κάλεσμα Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων σε καλεί στη μάχη να οργανωθείς και να παλέψεις για το δικαίωμα σου στην ζωή και τη δουλειά. Για την ανεργία δεν φταίνε οι άνεργοι. Για την κακοπληρωμένη δουλειά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας μας είναι κοινός.

Τα ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για νέες θέσεις εργασίας δεν έχουν τελειωμό. Επικαλείται ότι η ανεργία έχει πέσει, αλλά η πραγματικότητα τους ξεμπροστιάζει για ακόμα μια φορά.

Από τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για το Σεπτέμβρη 2016 και τη σύγκριση με τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια, από το 2013 έως σήμερα, προκύπτουν τα εξής: Αν και οι προσλήψεις έχουν αυξηθεί κατά 39,21%, οι απολύσεις αυξήθηκαν ακόμα πιο γρήγορα, κατά 117,35%. 

 Και όλα αυτά, ενώ οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου (και η σημερινή), αύξησαν δήθεν τις προσλήψεις, μοιράζοντας τις θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δύο και τρεις θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αμβλύνουν τις αντιδράσεις από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που γεννά η ανεργία.

Την παραπέρα ενίσχυση του «δουλεμπορικού» κυκλώματος των λεγόμενων «Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας» (ΙΓΕΕ) έρχεται να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για την κατάργηση ακόμα και του ισχνού περιορισμού που ίσχυε, ο οποίος προέβλεπε ότι «η άσκηση της δραστηριότητας ΙΓΕΕ και υποκαταστήματός του δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο». 

Ένα ακόμα ψέμα της συγκυβέρνησης, που έλεγε ότι θα καταργήσει με νόμο τα δουλεμπορικά γραφεία. Είναι επικίνδυνοι, γιατί έτσι δίνουν πλήρη κάλυψη και στη λειτουργία των δουλεμπορικών, ρατσιστικών παραμάγαζων της Χρυσής Αυγής.

Αντί για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους που απαιτεί το εργατικό, λαϊκό κίνημα, αντί για μέτρα προστασίας των ανέργων, ανδρώνουν τα δουλεμπορικά γραφεία, αφού πρώτα φροντίζουν μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μετατρέψουν τον ΟΑΕΔ σε πυλώνα προώθησης των ελαστικών μορφών εργασίας.

Σαν επιτροπή ανέργων διεκδικούμε :

· Άμεση κάλυψη και επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.

· Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% των 751 ευρώ.

· Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να επιβαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

· Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.

· Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

· Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

· Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

· Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

· Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων. (ν.3899/210, ν.4093/2012)

Άνεργοι και εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά και να αποκρούσουμε την νέα επίθεση του κεφαλαίου, της εργοδοσίας και της ΕΕ. Οι άνεργοι να οργανωθούν μαζικά στο σωματείο και να δώσουμε μαζί τη μάχη, εργαζόμενοι και άνεργοι, για τη ζωή που μας αξίζει τον 21ο αιώνα, που ενώ η επιστήμη , η τεχνολογία , η παραγωγικότητα της εργασίας έχουν κάνει άλματα εμείς καλούμαστε να ζούμε σαν δούλοι .

Επίκαιροι Αμίλητοι

Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες
περί δημοκρατικής τάξης, ανάμεσά
μας οι αμίλητοι ζούνε.
Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
οι ηγεμόνες δυναμώνουν,
ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν,
των ανυπόταχτων τα μούτρα τσαλακώνουν.
Ετούτων των αμίλητων το πετσί, περίεργα θα ’λεγες είναι φτιαγμένο.
Τους φτύνουνε καταπρόσωπο κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά το πρόσωπο το φτυσμένο.
Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους,
και που το παράπονό τους να πούνε;
Απ’ του μισθού τα ψίχουλα, πώς να αποχωριστούνε;
Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους,
μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους.
Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους,
άλλο δε μας μένει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.