Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Με θεαματική αύξηση των συμμετοχών, αλλά και με παρουσιάσεις ρομπότ που, αν και φτιαγμένα από μαθητές, εντυπωσιάζουν με την αρτιότητα και τη χρηστικότητά τους, διοργανώνεται και φέτος για τρίτη φορά το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, με συνδιοργανωτή το δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο NOESIS και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Τέχνης του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Βενιζέλου 125, Νεάπολη), όπου θα εκτίθενται οι ρομποτικές δημιουργίες.

Για άλλη μια χρονιά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στηρίζει αυτή τη γιορτή της δημιουργίας, θέλοντας να ενισχύσει κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητα που διευρύνει τους ορίζοντες της μαθησιακής διαδικασίας.

Όπως επισημαίνει η διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελένη Μούζουρα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να αλληλεπιδράσουν, να γνωριστούν, να συναγωνιστούν και τελικά να δημιουργήσουν και να προβάλουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους στον τομέα της ρομποτικής, μέσα σε ένα κλίμα άμιλλας και χαράς, χωρίς διακρίσεις.

Με ρομπότ…ταχυδρόμους!
Συνολικά 60 ομάδες μαθητών από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λαγυνά, Χαλάστρα, Γιαννιτσά, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Γρεβενά, Εύβοια), την Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία μοιράζονται τη χαρά της ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη, συναγωνίζονται και παρουσιάζουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες που προσανατολίζονται στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής, όπως:

· ρομποτικά συστήματα για τη μετάδοση κίνησης σε "νεκρό" άνω άκρο,

· ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνουν μόνα τους να κάνουν διαλογή αποσκευών ώστε να είναι πιο ασφαλείς οι πτήσεις,

· ρομπότ αυτόματες ταΐστρες για τα αδέσποτα,

· ρομπότ για την εξερεύνηση του διαστήματος,

· ρομποτικά συστήματα αυτοματισμών σε αγροτικές εργασίες,

· ρομπότ ταχυδρόμοι,

· ρομπότ σχεδιαστές-ζωγράφοι,

· ρομπότ που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας,

· ρομπότ που χρησιμοποιούνται για διασκέδαση.

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, καθώς στηρίζεται στον εθελοντισμό και οι δαπάνες της διοργάνωσης (υλικά, ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες, κ.ά.) καλύπτονται από χορηγίες, έτσι ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής όλα τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το δήμο Νεάπολης-Συκεών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το αγωνιστικό ή να επισκεφτούν το εκθεσιακό μέρος του φεστιβάλ μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής (http://mfr.sch.gr/).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.