Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

"Είναι τελικά ασφαλές το κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς;"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Σήμερα το πρωί 8-12-2016 επισκέφτηκα το 2o ΕΠΑΛ Κιλκίς. Μετά από τις διάφορες ανακοινώσεις πήγα να ενημερωθώ, τι πραγματικά συμβαίνει.


Μίλησα εκεί με τον διευθυντή, με τους αρμόδιους καθηγητές του ΕΠΑΛ, μου εξέφρασαν την αγωνία τους με το πρόβλημα που υπάρχει, το ίδιο και οι μαθητές. Όλοι ρωτούσαν αν είναι ασφαλές το κτίριο, αν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν μάθημα, για όλες τις αίθουσες, για όλα τα κτίρια.

Δικαίως ανέφεραν πως, σήμερα για μία ακόμη φορά βγήκε στην επιφάνεια το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Σήμερα θα έρθουν πολλοί να ενημερωθούν και να μας δώσουν υποσχέσεις, από αύριο θα ξεχαστούν όλα. Ρώτησα γιατί το λέτε αυτό. 
Η απάντηση ήταν η "κλασική", παλαιό το πρόβλημα. 

Πριν αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει το πρόβλημα, τώρα μας βγάζουν έξω από το κτίριο για άλλους λόγους, όπως συντήρηση καύσιμα κ.λπ. Το πρόβλημα εντοπίστηκε από το 2006-2008, όταν ένας αξιόλογος μηχανικός της πόλης μας, δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω το όνομά του, αποφάνθηκε πως το κτίριο χρήζει στήριξης. Έγιναν κάποιες εργασίες, μου τις έδειξαν, εργασίες να καλύψουν το πρόβλημα, να μη φαίνεται. Κανείς μα κανείς δεν είχε το φιλότιμο, την αγωνία, την ευθύνη, την ανθρωπιά πως στο κτίριο στεγάζονται εκατοντάδες παιδιά, δεκάδες καθηγητές;

Για ακόμη μία φορά βλέπω τις ανεύθυνες κατασκευές, κατασκευές μόνο για μίζες, κατασκευές της στιγμής. Αυτά γίνονταν πριν, από κάποιους που βολευόταν με άλλες κυβερνήσεις. Με την κυβέρνηση τώρα ΣΥΡΙΖΑ—ΑΝ.ΕΛ, ευτυχώς αρκετοί από αυτούς έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, θα έρθει η ώρα και για αυτούς που κατασκεύασαν αυτά τα κτίρια.

Στο τέλος συμφωνήσαμε στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή άμεση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου