Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σύσκεψη για το θέμα της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης και Μιχαλία Καραμισάκη, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, η αντιδήμαρχος Ελένη Αναστασιάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γιώργος Γαβριηλίδης, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Οδυσσέας Φραγγελάκης, οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Κιλκίς, ο διευθυντής Δόμησης, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των μαθητών.

Από τη συζήτηση και από τις εισηγήσεις των αρμοδίων κατέστη εξ αρχής σαφές ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν παρέχουν πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας και θα πρέπει να επιδιωχθεί η άμεση μεταστέγαση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Από τη μέχρι τώρα έρευνα για κατάλληλους χώρους φάνηκε ότι η πλέον πρόσφορη προοπτική έχει να κάνει με την άμεση μετεγκατάσταση του ήδη λειτουργούντος Τμήματος ΤΕΙ Κιλκίς από τα κτίρια του ΟΑΕΔ στο νέο κτίριο του ΤΕΙ. 

Η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση του κτιρίου του ΟΑΕΔ από το 2ο ΕΠΑΛ. Παράλληλα, θα διερευνηθεί και η πιθανότητα μετεγκατάστασης του δυναμικού του 2ου ΕΠΑΛ στο νέο κτίριο του ΤΕΙ, ώστε να είναι συμφερότερη η λειτουργία του κοστοβόρου κτιρίου των 5.000 τ.μ..

Όλες οι παραπάνω προοπτικές θα επιδιωχθούν με παρεμβάσεις των εμπλεκόμενων προς τις αρμόδιες αρχές. Προς τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς την ερχόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και των βουλευτών του νομού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.