Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτηση ΚΚΕ για το κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ στις 15/12/2016 σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα που προέκυψε στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς. 
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών 
Το 2ο ΕΠΑΛ του Κιλκίς, με εκατοντάδες μαθητές λειτουργούσε επί 10 τουλάχιστον χρόνια χωρίς εγγύηση στατικής επάρκειας. Αυτό σε μια περιοχή που δοκιμάζεται συχνά από τον Εγκέλαδο και παρότι, ήδη από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, υπήρξε μελέτη και πρόταση για έργα στατικής ενίσχυσης του κτηρίου προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στο φως ύστερα από τους τελευταίους ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κιλκίς, με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην ΠΕ Κιλκίς.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και στο τμήμα του διώροφου κτηρίου, ο έλεγχος αποκάλυψε πρόβλημα στατικής επάρκειας, το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο και ξεκίνησε η εκκένωση του προβληματικού κτηρίου με τους 270 μαθητές του, να μετακομίζουν σε αίθουσες του διπλανού κτηριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ.

Όπως είναι προφανές, με την ολοκλήρωση της εκκένωσης στο 2ο ΕΠΑΛ επικρατεί συμφόρηση, καθώς αναζητήθηκαν αίθουσες που είτε χρησιμοποιούνται για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς, είτε δεν προσφέρονται καθότι ακατάλληλοι. Είναι ενδεικτικό της στενότητας χώρου ότι η αίθουσα καθηγητών "μετακόμισε" στο κλειστό γυμναστήριο.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το 2006 υπήρξε έγγραφο της τότε Νομαρχίας Κιλκίς όπου καταγράφονταν το πρόβλημα στατικής επάρκειας του εν λόγω κτηρίου και μάλιστα υποβλήθηκε μελέτη στον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για έργα ενίσχυσης του κτηρίου ύψους 1.200-000 ευρώ. Ωστόσο το θέμα λησμονήθηκε, το έργο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και υπήρξε η συνέχιση κανονικά των μαθημάτων σε ένα κτήριο με προβλήματα στατικής επάρκειας, παρότι και λόγω της σεισμικής προϊστορίας του νομού ενείχε κινδύνους για μαθητές και καθηγητές.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα στατικής επάρκειας στο κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Οι Βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.