Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 38/2016) επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές και κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες έντασης 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Για αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, προβλέπονται:
Α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως Ανατολική και Βόρεια).

Β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο.

Δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα Βόρεια.

2. Από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 προβλέπονται:
Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

Γ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.