Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κιλκίς: Ημερίδα με τίτλο «e-εξάρτηση - Διαδικτυακές παγίδες» την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς Β΄ και Γ΄ Λυκείου προγραμματίζει να διοργανώσει Ημερίδα με τίτλο: «e-εξάρτηση - Διαδικτυακές παγίδες» την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 11.30 – 14.30 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της Ημερίδας υπήρξε η διαπίστωση ότι η χρήση του διαδικτύου είναι δημοφιλής στους Έλληνες εφήβους και ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όταν υπάρχει υπερβολή. Αναμφισβήτητα η χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αλλά και την καθημερινή κοινωνική μας ζωή έχει κάνει την τεχνολογία μέρος της ζωής μας. Αυτό έχει συνέπειες στην κοινωνική ζωή και την ατομική μας κατάσταση.

Επειδή ο έγκαιρος εντοπισμός, η διάγνωση, η αξιολογική και συνεχής υποστήριξη είναι τα κλειδιά για την καλύτερη διαχείριση του φαινομένου και των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεών του, οι στόχοι αυτής της Ημερίδας κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αποκεντρωμένων υπηρεσιών, στελεχών, εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και των ίδιων των μαθητών, μπορούν να συμβάλλουν στην μεταμόρφωση αυτών των συμπεριφορών σε ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής προοπτικής. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να είναι δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ευαισθητοποιεί, να ενημερώνει και να ενσωματώνει.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πολίτες, εκπροσώπους ψυχικής υγείας, φορείς της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.



 Ενδεικτικό πρόγραμμα της Ημερίδας

11.30-11.45
Χαιρετισμοί
Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Αριστείδης Παπαδόπουλος. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Γεώργιος Καστανάς. Διευθυντής 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς.
11.45 –12.00
"Η ψυχοκοινωνική προετοιμασία της οικογένειας σε θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο"
Σωτηρία Α. Καρολίδου. Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς.
12.00 –12.30
"e-εξάρτηση - ψηφιακοί πειρασμοί"
Δρ. Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής υπηρεσίας φοιτητών προς αντιμετώπιση της παθολογικής χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου, Β' Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.
12.30 –13.00
«Διαδίκτυο και διαπροσωπικές σχέσεις»
Νταφούλης Βάιος Δρ. Α.Π.Θ., Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.
13.00 –13.30
"Μονάδα Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου του ΙΑΝΟΣ-Ψ.Ν.Θ. Η εμπειρία μας από τη λειτουργία μας έως σήμερα"
Αλαγκιοζίδου Ευδοξία. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Επιστημονικά Υπεύθυνη Μονάδας Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου.
Τμήμα Αποκατάσταση Εξαρτημένων Ατόμων "ΙΑΝΟΣ". Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
13.30 –13.45
«Τυχερά Παιχνίδια και Διαδίκτυο: Παρεχόμενες υπηρεσίες και θεραπευτική αντιμετώπιση»
 Έλενα Ράλλη. Κλινική Ψυχολόγος της ψυχολογίας των εξαρτήσεων.
Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - Ψ.Ν.Θ. Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σ.Θ.Σ.Α. Συμβουλευτικός Θεραπευτικός Σταθμός.
13.45 –14.00
«Τυχερά Παιχνίδια και Διαδίκτυο: Η σχέση των νέων στη σημερινή συγκυρία»
Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου. Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας.
Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»- Ψ.Ν.Θ. Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σ.Θ.Σ.Α.  Συμβουλευτικός Θεραπευτικός Σταθμός.
14.00 –14.30
Συζήτηση

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών στην εν λόγω δράση είναι προαιρετική και χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.