Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Έλεγχοι Περιφέρειας σε νόμιμα και παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων

Ένα σύνολο περίπου 400 ελέγχων σε ετήσια βάση πραγματοποιούν τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε νόμιμα και παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με στόχο να περιοριστεί η παραβατικότητα και να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε ετήσια βάση διενεργούνται 300 τακτικοί έλεγχοι σε νομίμως λειτουργούντα συνεργεία και από 70 ως 100 έλεγχοι σε άνευ άδειας λειτουργούντα συνεργεία.

Οι έλεγχοι ειδικά στα μη αδειοδοτημένα συνεργεία, όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρης Χατζηβρέττας πραγματοποιούνται έπειτα από καταγγελίες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από τα επίσημα σωματεία και συλλόγους των νόμιμων συνεργείων (ηλεκτρολόγων, φανοποιών, ιδιοκτητών συνεργείων , των οποίων ο τζίρος, τόσο εξαιτίας της κρίσης, όσο και εξαιτίας της παραβατικότητας έχει μειωθεί δραματικά και πάντα με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι υποχρέωσή μας να ελέγχουμε την παραβατικότητα, ειδικά σε εποχές που ανακύπτουν λόγω της κρίσης πολύ σημαντικά προβλήματα στο συγκεκριμένο κλάδο. Έχουμε συνεργεία που λειτουργούν χωρίς άδεια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, τα οποία παρέχουν αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής. 

Επίσης, στα νόμιμα συνεργεία διαπιστώνουμε υπερβάσεις στα προβλεπόμενα από την άδεια λειτουργίας τους. Κάποια για παράδειγμα λειτουργούν και ως βουλκανιζατέρ, χωρίς να επιτρέπεται. Τα κλιμάκιά μας, που πραγματοποιούν δυο τακτικούς ελέγχους κάθε εβδομάδα στο νομό Θεσσαλονίκης, ζητούν αρχικώς τη συμμόρφωση των παραβατών και ειδικά για όσους λειτουργούν χωρίς άδεια -εφόσον δε συμμορφωθούν- ακολουθείται με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ η διαδικασία της σφράγισης. 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτοι και μάλιστα σκοπεύουμε να τους αυξήσουμε, διότι στόχος και ευθύνη μας είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών και να καταπολεμηθεί η παράνομη εργασία και η φοροδιαφυγή», επισήμανε ο κ. Χατζηβρέττας.

Από τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται παρατηρούνται ως κυριότερες παραβάσεις στα νομίμως λειτουργούντα συνεργεία οι τροποποιήσεις και ελλείψεις (επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου