Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΚΚΕ Κιλκίς: Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Πέμπτη το απόγευμα, ανήμερα του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, με κεντρικά συνθήματα «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση από τις ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Αποστόλης Καλλιστρατίδης, μέλος του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, ο οποίος από την αρχή αναφέρθηκε στην επίσκεψη του απερχόμενου αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα, καθώς και στις γενικότερες διεθνείς εξελίξεις και την όξυνση των ανταγωνισμών σημειώνοντας ότι: «ο λαός δεν πρέπει να κοιτάει με δέος, με φόβο, ούτε να μένει σε έναν προβληματισμό. 

Χρειάζεται εδώ και τώρα λαϊκή δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσες πολιτικές δυνάμεις αποθεώνουν την αστική δημοκρατία και λένε «τουλάχιστον σήμερα δεν έχουμε χούντα, μπορείς να ψηφίσεις όποιον θέλεις, έχεις ελευθερίες», σημειώνοντας ότι αυτές οι δυνάμεις «δεν λένε ότι η δικτατορία, υπεράσπιζε πάνω από όλα την εξουσία του κεφαλαίου, ότι και στη δικτατορία οι κεφαλαιοκράτες συνέχισαν να έχουν την πραγματική εξουσία, την οικονομική κυριαρχία, όπως συνεχίζουν και σήμερα να την έχουν στις συνθήκες του αστικού κοινοβουλευτισμού, ανεξάρτητα από τη σύνθεση και τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων.

Προφανώς δεν ταυτίζονται αυτές οι δύο μορφές άσκησης της αστικής εξουσίας. Όμως χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως η αστική τάξη, ανάλογα με τα γενικά της συμφέροντα, επιλέγει ποια μορφή άσκησης της δικής της εξουσίας τη συμφέρει περισσότερο. Πως η αστική τάξη δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα, να αναστείλει τη «δική» της περιορισμένη «δημοκρατία», να αναστείλει τους δικούς της νόμους προκειμένου να διατηρηθεί η «τάξη» και η ομαλότητα στην άσκηση της εξουσίας.»

Πάνω σ’ αυτό μίλησε για όσους και σήμερα υπερασπίζονται τη χούντα, όπως είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή και είπε: «παραληρούν ότι δεν υπήρξε ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου και ότι δεν υπήρχαν δολοφονημένοι επί δικτατορίας, ότι η χούντα βοήθησε το λαό, ότι ο Παπαδόπουλος πέθανε στην ψάθα, για να στηρίξουν ότι «αφού υπάρχουν ανήθικοι πολιτικοί, ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται». 

Η χούντα βέβαια, υπηρέτησε με ταξικό πάθος τα γενικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ειδικά τμήματά της, όπως καπιταλιστές στον κλάδο της ενέργειας, εφοπλιστές, βιομήχανους, μεγαλοεπιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού. Με πολλούς είχε ιδιαίτερα προσωπικές σχέσεις και αντίστοιχη στήριξη όπως με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τομ Πάππας κι άλλα γνωστά τζάκια. Στη χούντα, όχι απλά δεν έλειψαν οι διάφορες συμβάσεις με μονοπωλιακούς ομίλους δίνοντάς τους ζεστό χρήμα αλλά δεν έλειψαν και τα γνωστά σκάνδαλα της χούντας.»

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Αποστόλης Καλλιστρατίδης αναφέρθηκε και στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο Κιλκίς με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς και τη θέση που έχουν πάρει πολιτικά κόμματα και άτομα. Τόνισε ότι «η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. 

Εδώ και μία εβδομάδα, από τη φασιστική Χρυσή Αυγή, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι μεμονωμένους εκπαιδευτικούς και γονείς έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια υπεράσπισης της στάσης του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ βασισμένη στο ψέμα ότι το μέλος της ΚΝΕ ήταν μέσα στο σχολείο και ότι με παιδαγωγικό τρόπο και φιλικές παραινέσεις ο διευθυντής προσπάθησε να την απομακρύνει και αυτή αρνιόταν. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. 

Η ΚΝίτισσα συζητούσε και διακινούσε ανακοινώσεις έξω από το σχολείο, η σύλληψη έγινε μέσα σε 5 λεπτά και η μοναδική κατάθεση με την οποία έχει οριστεί η δίκη στις 2 Δεκέμβρη είναι αυτή του λυκειάρχη του 2ου ΓΕΛ (…) Όμως το πρόβλημα όλων αυτών δεν είναι το «μέσα» ή «έξω» από το σχολείο, αφού οι ιδέες της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ, ο αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση της ιστορίας, οι επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκονται καθημερινά μέσα στο σχολείο, κάνουν προσπάθεια να εισβάλουν στα μυαλά των μαθητών τις σάπιες αξίες τους και γι’ αυτές κανείς πέρα από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ταξικό και εργατικό κίνημα δεν λέει κουβέντα.

Γι’ αυτό κόπτονται όλοι όσοι επικαλούνται το νόμο ξεχνώντας ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης, ότι με βάση αυτούς τους νόμους βρίσκονται στα δικαστήρια μαθητές, αγρότες, εργαζόμενοι, με βάση αυτούς τους νόμους καταστέλλονται οι κινητοποιήσεις μέχρι και των συνταξιούχων, ότι με βάση αυτούς τους νόμους πάρθηκε η κατάπτυστη και αυταρχική απόφαση μόλις προχθές να μην πραγματοποιηθεί καμία διαδήλωση στην Αθήνα εξαιτίας της επίσκεψης του Μπ.Ομπαμα. 

Κοινός στόχος να μην σηκώσει κεφάλι ο λαός μας, η νεολαία, απέναντι στο βάρβαρο παρόν και το ακόμα χειρότερο μέλλον που μας ετοιμάζουν, ώστε να αποδεχτούμε αυτή την πραγματικότητα.

Για όλα τα παραπάνω κόπτονται και όλοι όσοι θεωρούν αναχρονιστικό και γραφικό να συζητάς ανοιχτά, φανερά και με την ταυτότητά σου τα σύγχρονα αιτήματα για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς από την τσέπη τους, με δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση, με ολιγομελή τμήματα, με εκπαιδευτικούς, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με ένα σχολείο που να μορφώνει πραγματικά.»

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη με κατεύθυνση το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημαρχείο όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.