Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιά στον ΟΑΣΑ από πλαστά εισιτήρια

Συνελήφθησαν, χθες (17 Νοεμβρίου 2016) το μεσημέρι, στις Αχαρνές Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί ηλικίας 48 και 58 ετών, συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους χώρους τυπογραφείου στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

59.470 πλαστά εισιτήρια.

1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται,

12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του Ο.Α.Σ.Α.,

δώδεκα (12) εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του Ο.Α.Σ.Α,

δώδεκα (12) τυπογραφικά μηχανήματα και
το χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα προσδιοριστεί επακριβώς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα (18-11-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.