Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Επερώτηση Χατζησάββα με θέμα «Κρούσματα ηπατίτιδας σε κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή του Κιλκίς»

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Βουλευτή Κιλκίς
Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47 μέσα σε τρεις μόλις μήνες και σε ένα και μόνο Κέντρο Φιλοξενίας, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται και ένα κρούσμα εκτός του κέντρου, που αφορά σε ημεδαπό εργαζόμενο της καθαριότητας του δήμου Παιονίας όπου ανήκει και η Νέα Καβάλα. Τα οκτώ περιστατικά των προσφύγων και μεταναστών αφορούν σε παιδιά, εφήβους και νέους ηλικίας 3 έως 28 ετών. Μάλιστα, ένα αυτών καταγράφηκε σε 21χρονη μητέρα ενός μωρού μερικών εβδομάδων ενώ ένας 16χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Εμβολιάστηκαν εγκαίρως υποχρεωτικά όλα τα υγιή παιδιά άνω
του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δυο δόσεων και επιλεκτικά
οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως προβλέπεται
πριν μεταβούν σε άλλα κέντρα;

2. Τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν δεκαπέντε (15). Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν σαράντα Με (47) κρούσματα ηπατίτιδας (Α) σε ένα καταυλισμό 1.275 ατόμων. Η έξαρση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στην αύξηση των ροών των λαθρομεταναστών;

3. Γιατί η Διοικήτρια του Νοσοκομείου δεν χορηγεί στους εργαζομένους άμεσα στατιστικά στοιχεία (αριθμό, φύλα ηλικία κα.) των κρουσμάτων τα οποία έχουν ζητήσει;

4. Πως θα προστατευθεί η υγεία των Πολιτών από τα κρούσματα ηπατίτιδας που από ότι φαίνεται, ολοένα και θα αυξάνονται;

Αθήνα 23/ 11/ 2016

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.