Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κιλκίς: Η μαγική στιγμή του κουκλοθεάτρου πλησιάζει

Δελτίο τύπου
δήμου Κιλκίς
Από τις 7 έως και τις 14 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στην πόλη της κούκλας, το Κιλκίς! Στην πόλη που το κουκλοθέατρο ανατράφηκε, ενηλικιώθηκε και αγαπήθηκε, στην πόλη που σε πείσμα των καιρών και των καιροσκόπων αναλαμβάνει τα μαγικά ταξίδια μικρών και μεγάλων σε κόσμους ονειρικούς, παραμυθένιους και θαυμαστούς. 

Στην πόλη που όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει ως πρωτεργάτη και συνεχιστή αυτής της υπέροχης τέχνης με την αμέριστη υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Θίασοι και καλλιτέχνες από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ελλάδα αλλά και το τοπικό κουκλοθεατρικό δυναμικό θα παρουσιάσουν εξαιρετικές παραστάσεις.

Η πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων “Το αγόρι και ο κόσμος” του Αλέ Αμπρέου (O Menino eo Mundo) θα σας συναρπάσει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική της.

Βιβλία που ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών σας περιμένουν για να σας ταξιδέψουν με κίνηση και ήχο στις σελίδες τους χάρη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Εμψυχωτής-κλόουν θα σας εκπλήξει με μια διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και …... άφθονο γέλιο.

Η καλλιτεχνική έκθεση με τίτλο “Kilkis puppets” με κούκλες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς θα σας μυήσει στο Wayang, το παραδοσιακό θέατρο σκιών και μαριονετών της Ινδονησίας, ένα σημαντικό κομμάτι του Ινδονησιακού πολιτισμού με ήρωες, μύθους και αρχαία έθιμα.

“Η Ζωή από μια Κλωστή” είναι ο τίτλος του εργαστηρίου κατασκευής και χειρισμού μαριονέτας όπου οι εκπαιδευόμενοι θα συνδέσουν την έννοια της κατασκευής με το θεατρικό αποτέλεσμα.

Μια ξεχωριστή οπτικοακουστική μουσική συναυλία από το μουσικό σχήμα “Sugar Factory” θα συνοδεύσει αρμονικά ήχους δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Διαδραστικές παραστάσεις και παιχνίδια στις πλατείες της πόλης θα σας συντροφέψουν στις βόλτες σας.

Και εκπλήξεις θα υπάρξουν αλλά άμα σας τις μαρτυρήσουμε ... δεν θα 'ναι εκπλήξεις!

Ραντεβού λοιπόν στις 7 του Δεκέμβρη για μια εβδομάδα στην πόλη, που έχει βάλει τα καλά της, που θα γεμίσει τις ψυχές και τις σκέψεις μας, που θα χαράξει χαμόγελα στα χείλη μικρών και μεγάλων.

1 σχόλιο:

  1. Δυο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη και ακόμη δεν έχει ενημερωθεί η επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβαλ... εξακολουθεί να διαφημίζει την περσινή εκδήλωση του 2015
    http://www.kilkis-festival.gr
    Αν δεν μπορούν να ενημερώσουν την ιστοσελίδα ας την απενεργοποιήσουν καλύτερα διότι γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.