Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σούλης: ¨"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την πατρίδα μας"

Υπογράφει ο
Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
νομού Κιλκίς
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την πατρίδα μας! Εκλογές τώρα για να έρθει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα την εμπιστεύονται όλοι οι Έλληνες! Μια κυβέρνηση που θα βάλει πάλι τη χώρα στο δρόμο της επανεκκίνησης! Ας θυμηθούμε τι παρέδωσε η κυβέρνηση ΝΔ (Α. Σαμαράς) στον Αλέξη Τσίπρα και τι έκανε εκείνος:

1ον. Το 2014, η χώρα παρουσίασε, μετά από 6 συνεχή έτη ύφεσης, θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης. Δυστυχώς, στη συνέχεια, η ελληνική οικονομία, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ’’κύλησε’’ και πάλι στην ύφεση.

2ον. Το 2014, η χώρα πέτυχε για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωτογενές πλεόνασμα. Υψηλότερο από το 2015, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έλαβε 9 δις ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας. Πολλαπλάσια αυτών που ζητούσαν οι δανειστές από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

3ον. Το 2014, υλοποιήθηκαν οι πρώτες, και μοναδικές από το 2010 μέχρι σήμερα, μειώσεις φορολογίας. Μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ο Φ.Π.Α. στην εστίαση, κατά 30% ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 30% η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, κατά 5% οι ασφαλιστικές εισφορές. Σήμερα, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλα αυτά αυξήθηκαν και πάλι. Και προστέθηκαν και νέοι φόροι.

4ον. Το 2014, χορηγήθηκε ‘’κοινωνικό μέρισμα’’, ύψους 450.000.000 ευρώ, ποσό περίπου 4 φορές υψηλότερο από αυτό που κατέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

5ον. Το 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου είχαν μειωθεί κατά 6 δις ευρώ. Σήμερα, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αυτές έχουν αυξηθεί κατά 60% από τότε.

6ον. Το 2014, η χώρα απέκτησε ξανά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων, με επιτόκια που η χώρα είχε να ‘’δει’’ από το 2008. Σήμερα, απέχουμε πολύ από εκείνο το σημείο.

Όλα αυτά συμπυκνώνονται στην αναφορά του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Κατάϊνεν: “Μέχρι τον φετινό χειμώνα [του 2014] τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του Α.Ε.Π., όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα. Τώρα δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν. Είναι πάρα πολύ λυπηρό, γιατί ο κόσμος υπέφερε, υπέστη τεράστιες θυσίες και τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα” (Real News, 15 Μαρτίου 2015).

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι στην Κυβέρνηση είναι οπαδοί της ρήσης ‘’όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις επιθυμίες μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.