Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» ιδρύθηκε το 1978. Σκοποί του Συλλόγου ήταν και είναι, η διατήρηση, διαφύλαξη και διαιώνιση της πατρώας Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής.

Αμέσως μετά την ίδρυση του Συλλόγου, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο ιδρύει Σχολή Βυζαντινής μουσικής. Σ' αυτήν φοιτούσαν εντελώς δωρεάν όσοι επιθυμούσαν να μάθουν την ιερή τέχνη. Πράγματι φοίτησαν πολλοί μαθητές άνδρες και γυναίκες και όλων των ηλικιών.

Το 1993 με την ίδρυση του Πολυάνειου Ωδείου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Απόστολο καταργήθηκε η Σχολή και οι σπουδαστές φοιτούν πλέον στο Ωδείο το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια φοίτησαν αρκετοί ιεροψάλτες, οι οποίοι κάλυψαν πολλές κενές θέσεις Ιερών Ναών. Δημιουργήθηκε μία αξιόλογη χορωδία, η οποία έδωσε και δίδει συναυλίες, τόσο μέσα στην πόλη του Κιλκίς και στα περίχωρα, όσο και σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βέροια, Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Κύπρο και Γαλλία.

Ιδρυτής του Συλλόγου Πρόεδρος και Δάσκαλος τόσο στη Σχολή όσο και στο Ωδείο ήταν μέχρι πρότινος ο Άρχων Πρωτοψάλτης ΤτΧΕ κ. Κωνσταντίνος Γαϊτανίδης, καθώς επίσης και Διευθυντής της χορωδίας.

Μετά από 50 έτη προσφοράς του επί του αναλογίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ως Άρχων Πρωτοψάλτης και 38 έτη αντιστοίχως στο Σύλλογο παραιτήθηκε από Πρόεδρός του και παρέδωσε την σκυτάλη του σε νεότερους ιεροψάλτες.

Έτσι μετά από διεξαχθείσες εκλογές την 20-11-2016 προέκυψε το παρακάτω Διοικητικό Συμβούλιο:

α. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

β. ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)

γ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

δ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΤΑΜΙΑΣ)

ε. ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΜΕΛΟΣ)

στ. ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΕΛΟΣ)

ζ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ (ΜΕΛΟΣ)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται ολοψύχως στον απερχόμενο Πρόεδρο μακροημέρευση και του υποσχόμαστε ότι θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην συλλογική μνήμη τόσο του Συμβουλίου, όσο και όλων των ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας. Για όλους εμάς θα εξακολουθεί να είναι πάντα ο Δάσκαλος και οι συμβολές του θα είναι πάντα πολύτιμες.

Με σεβασμό
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.