Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Γεωργαντάς:«Μια ακόμα “απάτη” ΣΥΡΙΖΑ»

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας
Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ η Κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή επιπλέον φόρων 2,5 δις ευρώ στους αγρίως φορολογούμενους πολίτες, την ίδια στιγμή συνεχίζει το βόλεμα “ημετέρων” στα Υπουργεία.
Αθετώντας, ακόμα και τις πιο πρόσφατες δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στα Υπουργεία, ανεβάζει σοβαρά τις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου και “προικίζει” τα κομματικά στελέχη της.

Για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012, οι μετακλητοί υπάλληλοι ξεπέρασαν τους 2.000.

Αποτέλεσμα των διορισμών αυτών είναι η αύξηση των μισθολογικών δαπανών των Υπουργείων κατά 146.000.000 ευρώ στο πρώτο εννιάμηνο του χρόνου.

Επιπλέον, επιβεβαιώνεται η “απάτη” της δήθεν αποκομματικοποίησης και του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται ήδη ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει τον διορισμό κομματικών στελεχών σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου και εποπτευόμενων οργανισμών.

Και ενώ από 30/7/2016 οι τοποθετήσεις αυτές έπρεπε να γίνονται με τη διαδικασία που προβλέπεται στον νόμο για την κινητικότητα, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου - σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης - έχουν τοποθετηθεί με κομματικές διαδικασίες, σχεδόν 600 στελέχη.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση τακτοποιεί τα κομματικά της στελέχη, αλλά και τα “προικίζει” για να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις και στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου