Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Κιλκίς: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δημοτική Ενότητα Μουριών

Με ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο υποδομής θωρακίζει η Δημοτική Αρχή Κιλκίς τη Δημοτική Ενότητα των Μουριών. Πρόκειται για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών που ενώνει τον οικισμό με την Αγία Παρασκευή. 

Η κατασκευή της νέας γέφυρας θα συμβάλει στην αποτροπή της υπερχείλισης του ρέματος σε περιόδους εκτεταμένων βροχοπτώσεων και θα προστατέψει τις κατοικίες από πλημμυρικά φαινόμενα. Στην περιοχή, συμπληρωματικά, θα κατασκευαστεί και ένα ακόμη τεχνικό έργο συλλογής ομβρίων στον οικισμό Ακακίες. Με τις τεχνικές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών που ταλάνιζε επί χρόνια την περιοχή.

Η σχετική σύμβαση για το έργο ''Κατασκευή – αναβάθμιση – αποκατάσταση οδοποιίας, κρασπέδων και πλακοστρώσεων Δημοτικής Ενότητας Μουριών'' υπεγράφη από το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και τον ανάδοχο του έργου Αθανάσιο Μεταλλινό.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, η παλαιά γέφυρα θα καθαιρεθεί καθώς ο κιβωτοειδής οχετός είναι μικρός σε επιφάνεια διατομής με συνέπεια μετά από έντονες βροχοπτώσεις να προκαλείται υπερχείλιση των ομβρίων υδάτων εντός του οικισμού των Κάτω Σουρμένων. Θα καθαιρεθούν επίσης τμήματα παρακείμενων κατασκευών από σκυρόδεμα και λιθοδομές που βρίσκονται εντός της κοίτης του ρέματος ενώ θα κατασκευασθούν νέος κιβωτοειδής οχετός και τοιχία αντιστήριξης πρανών και δαπέδου.

Το ρέμα θα καθαριστεί και θα αφαιρεθούν φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση. Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή υπόγειου αγωγού ομβρίων, η αποκατάσταση της οδοποιίας, διαγράμμιση του οδοστρώματος, η τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και η κατασκευή κρασπεδορείθρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 197.593,498ευρώ, ποσό που χρηματοδοτείται από δημοτικά έσοδα του Δήμου Κιλκίς, και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.