Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Νέα παράταση ΟΑΕΕ για επανένταξη οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης Ν.4321/2015

Από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ανακοινώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης επανένταξης οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης Ν.4321/2015, παρατείνεται έως 15 Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι με Οδηγία της Δ/νσης Εσόδων τον περασμένο Αύγουστο, δόθηκε δυνατότητα επανένταξης σε καθεστώς ρύθμισης Ν.4321/2015 μετά από αξιολόγηση της αποδεδειγμένης πρόθεσης εμπρόθεσμης πληρωμής της εισφοράς ή δόσης / ων (εμπρόθεσμη συναλλαγή) που προκάλεσαν τη διακοπή και της αιτίας μη πραγματοποίησής της η οποία πρέπει να συνδέεται με λάθη, παραλείψεις ή δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού για τις οποίες δεν έχει άμεση ευθύνη ο ασφαλισμένος- οφειλέτης.

Για την επανένταξη – εφόσον πληρούνται οι πιο πάνω προϋποθέσεις – απαιτείται η καταβολή του συνόλου των απαιτητών εισφορών και δόσεων που θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί, αν η ρύθμιση δεν είχε διακοπεί.

Η δυνατότητα υποβολής αιτήματος επανένταξης παρέχεται άπαξ εντός τριών (3) μηνών από την απώλεια της ρύθμισης.

Ειδικότερα, για όσους ασφαλισμένους απώλεσαν τη ρύθμιση έως την 31/7/2016 με την πιο πάνω σχετική Οδηγία είχε δοθεί δυνατότητα υποβολής αίτησης επανένταξης έως 31/10/2016. Καθώς όμως διαπιστώθηκε ότι σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων που έχουν απωλέσει τη ρύθμιση Ν.4321/2015 έως την 2/8/2016, δεν ενημερώθηκε για την ανωτέρω δυνατότητα, ο ΟΑΕΕ προχώρησε σε νέα παράταση προθεσμίας για την υποβολή αίτησης επανένταξης, έως την 15η Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.