Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κιλκίς - Χαντμπολ: Νίκη με 30 - 22 της Εθνικής Ελλάδας επί του Ισραήλ

Ρεπορτάζ: Λάζαρος Κοζάρης
Μπροστά σε πλήθος κόσμου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε από την αρχή ''κεφάλι'' στο σκορ και έχοντας πάντοτε την πρωτοπορία κατάφερε να πάρει τη νίκη επί ενός πολύ καλού αντιπάλου.

Η Εθνική μας ομάδα διατήρησε πάντοτε μια διαφορά ασφαλείας και παρά του ότι δέχθηκε πίεση από τους Ισραηλινούς κυρίως στις αρχές έως τη μέση του δευτέρου ημιχρόνου άντεξε και τελικώς πήρε τη νίκη με το ευρύ σκορ και διαφορά οκτώ τερμάτων.

Aπό το 7 - 7 στο 15' και με ένα σερί 4 - 0 η ομάδα μας ξέφυγε με 11 - 7 στο 20' και έχοντας ως κορυφαίο τον τερματοφύλακα Νίκο Λοϊζο (είχε 17 επιτυχείς επεμβάσεις συνολικά στον αγώνα) έφτασε στο 16 - 11 αποτελέσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έφτασαν τη διαφορά στο ένα τέρμα (43ο λεπτό: 18 - 17) αλλά με άμεση αντίδραση των γηπεδούχων και μαεστρία από τον πάγκο και τον προπονητή Νίκο Γραμματικό ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το ευρύ 30 - 22.

Άξιοι συμπαραστάτες του τερματοφύλακα της Εθνικής μας (στους κορυφαίους από πλευράς γαλανόλευκης) οι Ζαμπούνης, Χερουβείμ, Τζούφρας και Πασσιάς οι οποίοι οδήγησαν στη νίκη στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Έτσι λοιπόν έκλεισε με το απόλυτο των επιτυχιών για την Ελληνική Εθνική ομάδα ο κύκλος των δυο φιλικών προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro 2020 καθώς θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι προχθές σε ανάλογο φιλικό που διεξήχθη στο Σπίτι του Χαντ μπωλ'' στη Θεσσαλονίκη το συγκρότημα του Ισραήλ ηττήθηκε και πάλι με σκορ 31 - 23.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο αλλά και στους διοργανωτές του σπουδαίου αυτού αγώνα καθώς όλα πήγαν κατ' ευχήν δείχνοντας ότι η πόλη μας μπορεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία ανάλογου επιπέδου διοργανώσεις αγώνων.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 4-6, 7-6, 11-7, 12-9, 14-11 (ημχ.), 16-11, 18-16, 21-18, 24-19, 27-21, 30-22.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Γραμματικός): Τσακνής, Παπαδιονυσίου 3, Κεδέρης 1, Κανδύλας, Ζαμπούνης 6, Παλάσκας, Λοίζος, Παπαδόπουλος Άγγελος, Αραμπατζής, Πασσιάς 3, Μισαηλίδης 1, Νικολαϊδης, Κρητικός 1, Μπουκοβίνας, Δέσπος, Μάλλιος 4, Μπασμαλής 1, Παπαδόπουλος Αδάμ 2, Τζούφρας 4, Χερουβείμ 4.

ΙΣΡΑΗΛ (Σαχάρ Χαμπέρ): Κόρντοβα 2, Ντανίλοφ, Λίμπερτι 1, Λεβί 3, Μεϊροβιτς, Πέρες 5, Κατζ 1, Σιμόν, Χερσκόβιτς, Ζίτλερ, Τόρκενιτζ 6, Πέρετζ, Ατίσκιν 1, Καλντερόν 1, Κασόν, Ναγκάρ, Μπαρ.

Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος, Κόκκινη: 59:44 Ζίτλερ (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 2-8, Πέναλτι: 4/6-4/4.

Στην ανάπαυλα του φιλικού αγώνα η Ομοσπονδία τίμησε για την προσφορά τους στην Εθνική ομάδα και το ελληνικό χάντμπολ αντίστοιχα, τους Πέτρο Καλαϊτζή και Νίκο Τζεβελέκη με τις απονομές να κάνουν οι Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ) και Βασίλης Κρανιώτης (μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Εθνικών Ομάδων).

Επίσης η ΟΧΕ τίμησε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την υποστήριξη της στην προετοιμασία και τα φιλικά στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κου Ανδρέα Βεργίδη (την αναμνηστική πλακέτα έλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π.Θωμαϊδης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριερειάρχη) με την απονομή να κάνει ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Λαπατίνας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός αποστολής του Ισραήλ Ιζακ Βάις προσέφερε ένα δώρο στην Ελληνική Ομοσπονδία για την πρόσκληση και την φιλοξενία, όπως και στην Ελληνική Αστυνομία (το παρέλαβε ο Αστυνόμος Α΄ Δουδουλακάκης) για την βοήθειά της αυτές τις ημέρες.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Προπονητής): «Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχαμε ενέργεια και όρεξη. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ξεκινήσαμε νωθρά, αλλά στην συνέχεια βελτιώσαμε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Τα 22 γκολ είναι καλή επίδοση για την άμυνά μας. Κάναμε και πάλι πολλές αλλαγές, αφού θέλουμε να δούμε πολλά παιδιά και αυτά που προέρχονται από την Εθνική Νέων». 

Σαχάρ Χαμπέρ (Προπονητής Εθνικής Ισραήλ): 
«Για εμάς αυτά τα δύο φιλικά ήταν πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, αφού αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή Ελλάδα που είναι δυνατή και γρήγορη. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τις δύο νίκες και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.