Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για το ζήτημα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και αφορά τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ που διένεμε στην είσοδο του σχολείου φυλλάδια με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, ως Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Η εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια προβλήματα λόγω της λιτότητας και των μνημονίων. Οι μαθητές και οι γονείς τους είναι οι κύριοι αποδέκτες αυτής της δύσκολης κατάστασης. Η νεολαία μας αποτελεί το πιο ζωντανό κομμάτι του λαού. Έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητεί, να διεκδικεί και να αγωνίζεται ειδικά σήμερα που το μέλλον της διαγράφεται αβέβαιο μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλης ανεργίας.

Οι μαθητικές κοινότητες έχουν τα νόμιμα μαθητικά τους συμβούλια απ’ όπου μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται.

Σεβόμαστε την αγωνιστικότητα, τις ανησυχίες και το πάθος του μέλους της ΚΝΕ για μια καλύτερη κοινωνία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει τους μαθητές ακριβώς στην είσοδο της αυλής του κτιρίου, που θεωρείται χώρος του σχολείου, αντιβαίνει εγκυκλίους του υπουργείου παιδείας.

Θεωρούμε πως ο διευθυντής του 2ου Λυκείου κος Αναστάσιος Χονδροματίδης, ο οποίος διακρίνεται για το δημοκρατικό του ήθος και την παιδαγωγική του ευαισθησία, αφού εξάντλησε όλα τα μέσα που διέθετε προτρέποντας το μέλος της ΚΝΕ να απομακρυνθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο, αναγκάστηκε τελικά να τηρήσει τα νόμιμα όντας υπόλογος απέναντι σε εκατοντάδες γονείς και μαθητές προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου του.

Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική απ’ όλους και να αφήσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, σε δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες, να εκτελέσει το έργο της μακριά από κομματικές επιρροές. Είναι πασιφανές ότι η παιδεία, αυτή την περίοδο «ζει» χάρη στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία του εκπαιδευτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.