Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

"Στις 2 Δεκέμβρη, ημέρα της δίκης, θα είμαστε όλοι στο Κιλκίς"

Υπογράφει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας)
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης από μηχανισμούς της κυβέρνησης που σκοπό έχουν την επιβολή σιγής νεκροταφείου μπροστά σε όλη αυτή τη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν να περάσουν.

Την ώρα που οι μαθητές ξεσηκώνονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει σχολεία μαγαζιά με τους γονείς πελάτες κι αμόρφωτα παιδιά, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη κρούσμα αυταρχισμού, αυτή τη φορά στο Κιλκίς. Στις 7 Νοέμβρη, ημέρα του πανελλαδικού παμμαθητικού συλλαλητηρίου έξω από το 2ο Λύκειο Κιλκίς συλλαμβάνεται κατόπιν καταγγελίας του διευθυντή του Λυκείου νέα γυναίκα (μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και της ΟΓΕ) για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «διέγερση» επειδή διακινούσε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών έξω από το σχολείο ώστε να τους ενημερώσει.

Καταγγέλλουμε τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Κιλκίς καθώς και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ενημερώσει τους μαθητές για το επικείμενο συλλαλητήριο. Η στάση τους θυμίζει άλλες εποχές, μαύρες, τότε που οι ιδέες διώκονταν.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συναγωνίστρια μας.

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια καταστολής των αγώνων. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας.

Στις 2 Δεκέμβρη, ημέρα της δίκης, θα είμαστε εκεί.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου