Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

"Καλούμε όλο το σερραϊκό λαό να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς"

Υπογράφει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών νομού Σερρών (Μέλος ΟΓΕ)
Τη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη 2016 ήταν μέρα κινητοποίησης των μαθητών. Στο Κιλκίς έξω από το 2ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο (Γ.Ε.Λ.) μοιράζονταν ενημερωτικό υλικό και από μια νεαρή κοπέλα, την Αλτιπαρμακίδου Μαρία, μέλος του τοπικού Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ). 

Ο Διευθυντής του Λυκείου, Τάσος Χονδροματίδης, κάλεσε την αστυνομία και συνέλαβε την νεαρή κοπέλα με την κατηγορία «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης" και "διέγερσης" αφού προηγουμένως ο Διευθυντής επιτέθηκε εναντίον της και προσπάθησε να της πάρει τις ανακοινώσεις. Στη συνέχεια η αγωνίστρια από το αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Κιλκίς και οδηγείται στα δικαστήρια στις 2 Δεκέμβρη 2016.

Τη στιγμή που με μια σειρά από νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που οι κτιριακές υποδομές είναι υποτυπώδεις και οι μαθητές «στοιβάζονται» σε ελάχιστα τετραγωνικά, που πετούν έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία νήπια και προνήπια και διαχειρίζονται τα τεράστια κενά της εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς, θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές τουλάχιστον προκλητικές.

Ως Σύλλογος Γυναικών έχουμε απέναντί μας οποιονδήποτε με τη στάση του προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησηςκαι της Ε.Ε. που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα και τα αναγκάζουν να ζήσουν μια ζωή δίχως δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε καμιά απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.

Καλούμε τις γυναίκες αλλά και όλο το σερραϊκό λαό να καταδικάσει στη συνείδησή τους τέτοιου είδους ενέργειες και με τη αγωνιστική τους στάση να μην επιτρέπουν να επεκτείνονται και να αναπτύσσονται. Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, όχι μόνο στα σχολεία, θα ανατραπούν μόνο από τη δική μας οργανωμένη αγωνιστική στάση. Μόνο με το αγώνα μας εργαζόμενοι σαν τον Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς θα καταντήσουν μεμονωμένα γραφικά περιστατικά προς εξαφάνιση.

Ως Σύλλογος Γυναικών Σερρών
Παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

1 σχόλιο:

  1. Σταματήστε να γράφετε και να καλείτε κοσμο.Τι θέλετε να αλλάξετε τον νόμο,αμφισβητείτε τον εισαγγελέα;τι θέλετε να κανετε;απαραδεκτος ο διευθυντής που εκανε καταγγελία;τι λετε; ακούτε τον εαυτό σάς;αν εκανε λαθος ο διευθυντής τοτε ο εισαγγελέας φεν θα την έστελνε δικαστήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.