Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Καταγγέλουν και καταδικάζουν την στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στην συναγωνίστρια που δέχτηκε επίθεση από τον διευθυντή Λυκείου Κιλκίς στην προσπάθειά της να κουβεντιάσει με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έξω από το σχολείο.

Καταδικάζουμε την προκλητική στάση του διευθυντή να επιτεθεί στην συναγωνίστρια καλώντας την αστυνομία. Καταγγέλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης 
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ και φοιτήτριας του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη με βάση του άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από Λύκειο του Κιλκίς. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της εκπαίδευσης γενικότερα.

Η απαράδεκτη στάση του διευθυντή του σχολείου να επιτεθεί και να καλέσει την αστυνομία αποτελεί παράδειγμα αυταρχισμού που μας θυμίζει άλλες εποχές. Σε μία περίοδο που και οι μαθητές βιώνουν μαζί με τις οικογένειες τους τις επιπτώσεις της κρίσης και που προσπαθούν και αυτοί να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται, είναι προκλητικό να δίνονται στους μαθητές τέτοια μαθήματα υποταγής από τους ίδιους τους δασκάλους τους.

Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους μαθητές και όλο το λαό, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες ενέργειες. Η σημαία της αριστερής κυβέρνησης είναι «να ‘χαμε να λέγαμε», όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα καταστολής αγώνων και κάθε αντίδρασης γενικά. Το ίδιο έργο το είδαμε και με την επίθεση στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων και με τις διώξεις απέναντι σε μαθητές το προηγούμενο διάστημα αλλά και με τις συνεχόμενες διώξεις απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, αλλά και στους αγώνες των μαθητών. Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία να καταγγείλουν αυτή την προσπάθεια καταστολής των αγώνων, και καλούμε μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε με το κεφάλι σκυμμένο.

Σύλλογος προσωπικού ιδιωτικών κλινικών ιατρείων και εργαστηρίων βορείου Ελλάδος
Το κλαδικό σωματείο καταδικάζει την ποινική δίωξη της συναγωνίστριας που έλαβε χώρα στο Κιλκίς στις 7 Νοέμβρη.

Είναι απερίγραπτο, τις ώρες που όλες οι λαϊκές οικογένειες δίνουν έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης κόντρα στα σκληρά μέτρα λιτότητας και επιτηδευμένης εξαθλίωσης που επιβάλλει Κυβέρνηση - Ε.Ε.- ΔΝΤ να γινόμαστε μάρτυρες δίωξης νέων αγωνιστριών και αγωνιστών, λες και βρισκόμαστε ακόμα υπό καθεστώς άλλων πιο απόλυτων και ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Είναι απερίγραπτο την ώρα που βιώνουμε την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, σχολεία να λειτουργούν χωρίς τα απαραίτητα, σχολεία με υπεραρίθμους μαθητές, χωρίς θέρμανση με εξαθλιωμένους μαθητές από οικογένειες με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει τον μοναδικό δρόμο για ζωή με αξιοπρέπεια που δεν είναι άλλος από τον δρόμο της οργάνωσης του νεολαιίστικου κινήματος.

Ζητάμε να μπει τέλος στην υπόθεση αυτή που άλλο σκοπό δεν έχει παρά να τρομοκρατήσει το λαϊκό αίσθημα οργής που βγαίνει από την καθημερινότητα όλων μας, όταν το ''κοινωνικό κράτος'' τελεί υπό διάλυση και πλέον δεν μας αφήνει κανένα άλλο δρόμο από αυτό των κινητοποιήσεων, των καταλήψεων, των απεργιών, του οργανωμένου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.