Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τελειόφοιτη του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, η νικήτρια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σχεδίου Μόδας 2016

Νικήτρια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2016 που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για άλλη μια χρονιά, αναδείχθηκε η τελειόφοιτη του δικού μας Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του Κιλκίς που υπάγεται στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Χριστίνα Μέτσου.

Σαφώς πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο της ίδιας της φοιτήτριας, όσο και του ΤΕΙ του Κιλκίς, καθώς έτσι αποδεικνύεται το υπόβαθρο της δουλειάς και του έργου που επιτελείται στο εν λόγω Τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν πολλοί νέοι σχεδιαστές- σπουδαστές και απόφοιτοι από τις μεγαλύτερες Σχολές Σχεδίου της χώρας με αξιόλογα και πρωτότυπα σχέδια με βάση την ΓΟΥΝΑ.

Τα σχέδια της νικήτριας, προκειμένου να συμμετάσχει στο REMIX που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (IFF) τον Μάρτιο 2017, θα γίνουν έτοιμα ενδύματα με πρώτες ύλες από γουνοφόρα δέρματα.

Και ενώ οι επιτυχίες για το ΤΕΙ Κιλκίς έρχονται συνεχώς με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές, τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και την μετεγκατάστασή του στο νέο του κτίριο, παραμένουν πάντα στο προσκήνιο καθιστώντας του μέλλον του ασαφές.

Κι αυτό γιατί, για να διασφαλιστεί το μέλλον του θα έπρεπε να ενισχυθεί σε Τμήματα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή σχετική πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρη Πασχαλούδη να δημιουργηθεί Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα το Κιλκίς. Το συγκεκριμένο τμήμα να έχει δύο κατευθύνσεις, την ένδυση και τη γραφιστική.

Σε ό,τι αφορά το κτιριακό, μέχρι στιγμής το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, στο οποίο μέχρι πριν από 2 χρόνια ανήκε το ΤΕΙ του Κιλκίς δεν έχει προχωρήσει στην οριστική παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο εργολάβο και με τη σειρά του δεν μπορεί να μεταβιβάσει το κτίριο του Κιλκίς στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Πολλά τα ανοικτά μέτωπα και δυστυχώς, οτιδήποτε έρχεται στο φως σε σχέση με το Τ.Ε.Ι. του Κιλκίς παραμένει ακόμη σε επίπεδο πρότασης και θεωρίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.