Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Εγκαίνια Παναγίας Άξιόν εστιν και θυρανοίξια Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας

[Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης]
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ανακοινούται ότι παρά την ζωηρά επιθυμία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να παραβρεθεί τόσο στα εγκαίνια του ναού της Παναγίας Άξιόν εστιν όσο και στα θυρανοίξια του μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, δεν κατέστη δυνατόν να εκπληρωθεί λόγω εκτάκτου κωλύματος, μη επιδεχομένου οιασδήποτε τροποποιήσεως. Σε δεδομένη ευκαιρία θα επισκεφθεί την Επαρχία μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η Ιερά Μητρόπολις επιθυμεί να σας καταστήσει κοινωνούς της ιδιαίτερης χαράς της, προσκαλώντας σας σε μια πολλαπλή ευλογία για το συνοριακό μας τόπο, μεσούντος του Οκτωβρίου. Τμήμα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Σωτήρος Χριστού με τις αστείρευτες δυνάμεις που εμφιλοχωρούνται σ᾽ Αυτόν, θα εκτεθεί εις προσκύνηση των πιστών προς στήριξη και αγιασμόν τους, εν όψει των δύο μεγάλων γεγονότων για την Επαρχία μας. 

Στα εγκαίνια του ι. ναού Παναγίας Άξιόν εστι και τα θυρανοίξία του μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας ο Τίμιος Σταυρός θα αναμένει τους λατρευτάς Του. Η Επαρχία μας αξιούται αυτής της μεγάλης τιμής για δεύτερη φορά κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και την ομόφωνη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου. Θα φιλοξενηθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Γρίβας.

Ο Τίμιος Σταυρός είναι μια συμπερίληψη των Αγίων Τόπων, το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού. Συμμετέχοντας στην υποδοχή του, ομολογούμε στην πράξη όλο μας το Πιστεύω. Ο Σταυρός είναι η κατεξοχήν σημαία μας σε όλη τη διάρκεια της Ρωμηοσύνης, παραμένοντας σημάδι υπεραξίας της εθνικής μας σημαίας/υπόστασης.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 5 μμ, θα υποδεχθούμε στην Ι. Μ. Αγίου Ραφαήλ Γρίβας τον Τίμιο Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα (εγκιβωτισμένο τμήμα του Τιμίου Ξύλου σε εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης). Θα παραμείνει κοντά μας επί ένα δεκαήμερο, μέχρι και τα “Ελευθέρια” της Παιονίας (13 έως 23/10).

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 5 μμ, θα λιτανευθεί ο Τίμιος Σταυρός εισοδευόμενος από την πλατεία προς το ναό της Παναγίας “Άξιόν Εστιν” Αξιούπολης όπου θα γίνει ο Εσπερινός των Εγκαινίων και το Σάββατο 15/10 πρωί θα τελεσθεί η υπόλοιπη σπάνια κι εντυπωσιακή ακολουθία, με τη θ. Λειτουργία στο λαμπρό ναό. Ειδικά για τα Εγκαίνια θα μεταφερθεί για μία μέρα ο Τίμιος Σταυρός στην Αξιούπολη.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 5 μμ, θα λιτανευθεί το Τίμιο Ξύλο από τον χαριτόβρυτο Σταυρό του Χριστού από την ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας (Μητρόπολη) προς τον ι. ναό του Αγίου Γεωργίου τη συνοδεία των Χαλκίνων παιανιζόντων εκκλησιαστικούς ύμνους εις τον Σταυρό του Κυρίου. Στη συνέχεια θα γίνουν τα επίσημα Θυρανοίξια του αποκατασταθέντος μητροπολιτικού ναού, ενώ το πρωί της Κυριακής 16/10 θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική θ. Λειτουργία.

Στην Αξιούπολη και τη Γουμένισσα, αποβραδίς και τα πρωινά, θα μετέχουν μαζί με μας και άλλοι Σεβ. Ιεράρχες, οι οποίοι μας κομίζουν την εκπροσώπηση όλης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σας προσμένουν ο σταυρωμένος κι αναστημένος Θεός μας. Η Παναγία μας. Ο μεγαλομάρτυρας Γεώργιος και επίσης υπέρμαχός μας. Σας αναμένω με πολλή χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.