Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά της Θεσσαλονικιάς συνθέτριας, Σοφίας Νάτσιου

Σε απόλυτα δημιουργική φάση βρίσκεται η Θεσσαλονικιά συνθέτρια, Σοφία Νάτσιου, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016 την τρίτη δισκογραφική της δουλειά - σε μουσική δική της και στίχους του Πόλυ Κυριάκου - με τίτλο «Χωρίς αφέντες» από την εταιρία ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ PRODUCTIONS. Πρόκειται για έναν δίσκο γεμάτο τραγούδια και ποίηση, έμπνευση, θυμό, έρωτα και ελπίδα, αλλά χωρίς φόβο και κυρίως «χωρίς αφέντες».

Από το άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει τα «Παραμύθια» με ερμηνεύτρια την Φωτεινή Βελεσιώτου και το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου με τη φωνή της Λιζέτας Καλημέρη.

Είχε προηγηθεί, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2015, το «Φιλί στο στόμα», με το οποίο ουσιαστικά η συνθέτρια μας ξανασυστήθηκε, καθώς είχε μεσολαβήσει μία πενταετία από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, «Απόψε». Το άλμπουμ περιέχει έντονα στοιχεία από την παράδοση και τη λαϊκή μουσική, με την Κατερίνα Δούκα στην ερμηνεία των κομματιών.

Η Σοφία Νάτσιου έδειξε από μικρή ηλικία την αγάπη και την κλίση της στη μουσική: με σπουδές στην κλασική και βυζαντινή μουσική, στράφηκε αργότερα προς το λαούτο, με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά την τελευταία δεκαετία.

Παράλληλα, διευθύνει χορωδίες παραδοσιακές αλλά και τετράφωνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην οποία δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά, συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα.

Η Θεσσαλονικιά συνθέτρια έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Βασίλης Λέκκας, η Αρετή Κετιμέ, η Dilek Koc, η Εύη Σιαμαντά, η Κατερίνα Δούκα και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η Σοφία Νάτσιου συνεργάζεται αυτόν τον χειμώνα με τον Βασίλη Λέκκα και πραγματοποιούν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα!

Δισκογραφία:

2010: «Απόψε»

2015: «Φιλί στο στόμα»

2016: «Χωρίς αφέντες»

Facebook: Σοφία Νάτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.