Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

"Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει να πάει στη Βουλγαρία"


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Αυτά ήταν τα λόγια του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη. Στην παραπάνω προκλητική δήλωση προέβη ευρισκόμενος σε ενημερωτικές συναντήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό στη Φλώρινα, όταν ρωτήθηκε από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία: πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μας, αυτοί είναι που έχουν εξασφαλίσει παχυλούς μισθούς και ζουν εις βάρος πολιτών και επιχειρηματιών. Ιδιαίτερα στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, τέτοιες δηλώσεις το λιγότερο εξοργίζουν. Η έξοδος μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων στη γείτονα Βουλγαρία που κατά κόρον είχαν γίνει πριν από μερικά χρόνια, συνέβαλε σε μεγάλο ποσοστό στην αύξηση της ανεργίας στον τόπο μας.

Η άποψη και η προτροπή του Τσακίρη για την έξοδο των επιχειρηματιών δεν είναι κάτι δύσκολο. Άλλωστε η Βουλγαρία φαντάζει φορολογικός παράδεισος μπροστά στο χάλι που μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις μας. Με την έξοδό τους λοιπόν, ας έχει ο εν λόγω ανόητος υπ' όψιν, πως ο μισθός του ο οποίος υπερβαίνει τα 5000€ δεν θα μπορεί να πληρωθεί εφόσον δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις να πληρώνουν εισφορές.

Τα μεγάλα λόγια “μεγάλων” ανθρώπων (μόνο κατά την άποψή τους και στο μικρόκοσμό τους) να τα κρατάνε για τον εαυτό τους και την παρέα τους που όλοι μαζί τρων και πίνουν τη σάρκα και το αίμα των επιχειρηματιών και όχι μόνο. Βαρεθήκαμε να παίζουν με τον πόνο μας παράσιτα τύπου Τσακίρη, ταυτόχρονα να κατέχουν θέσεις νευραλγικές και να καθορίζουν το μέλλον του τόπου.

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι οι επιχειρηματίες να ζητήσουν την παραίτησή του και η κυβέρνηση η οποία καίγεται για την ανάπτυξη του τόπου και καλεί επενδυτές από όλο τον κόσμο να τον αποπέμψει, γιατί όχι, στη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.