Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

"Η φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης"


Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Ν.Δ. νομού Κιλκίς
To Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς το ελληνικό καταναλωτικό κοινό για την χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Aπριλίου 2017. 

Oι φετινές τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές, καθώς η τιμή εκκίνησης είναι τα 92 λεπτά το λίτρο, πολύ αυξημένη σε σχέση με την τιμή που έκλεισε τον Μάιο του 2016 που ήταν 64-66 λεπτά το λίτρο. Η τιμή εκκίνησης πέρσι ήταν 85 λεπτά το λίτρο. Φέτος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (από 0,23 σε 0,28 €. Αύξηση 0,05 € ανά λίτρο). 

Το γεγονός αυτό θα πλήξει ακόμη περισσότερο την τσέπη των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τις φορο-ληστρικές επιδρομές από άλλους φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Τέλη κυκλοφορίας, τιμές ειδών πρώτης ανάγκης κτλ.) που ήδη απορροφούν εξολοκλήρου το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.

O αρμόδιος Υπουργός και η πολιτικώς ανάλγητη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να επιδείξει στοιχειώδη ευαισθησία, λαμβάνοντας υπ' όψιν της σοβαρά το γεγονός της αύξησης των διεθνών τιμών, επεφύλαξε άλλη μια αρνητική έκπληξη, διατηρώντας το σχετικό κονδύλιο στον προϋπολογισμό, αντί να το αυξήσει όπως λογικά θα ανέμενε ο καθένας, στα 105 εκατομμύρια €.

Για τους καταναλωτές τους νομού μας η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη. Η αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και η διατήρηση των δεδομένων της περασμένης περιόδου όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης (375 € δικαιούται ο έγγαμος), συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Μείγμα που δημιουργεί τεράστια αφαίμαξη στις τσέπες των καταναλωτών του νομού μας. 

 Πιο αναλυτικά ο νομός Κιλκίς παραμένει στη Β' Γεωγραφική Ζώνη στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι νομοί Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής. Στους νομούς αυτούς επιδοτούνται 15 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τ. μ. κύριας κατοικίας (300 € για τον άγαμο και 375 € για τον έγγαμο). Δικαιούχοι είναι α) άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 €, κατοικία και ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000 € και β) έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000 €, αυξανόμενο κατά 2.000 για κάθε παιδί, με ακίνητη περιουσία, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000 €.

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, όλα τα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά κ.λπ.) ήταν σαφώς πιο διευρυμένα και πιο υψηλά σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές (Η μέγιστη κατανάλωση είχε επιδοτηθεί στη Β' Ζώνη στα 1.800 λίτρα δηλαδή υψηλότερη επιδότηση στα 504,00 €). 

Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε συνεχώς ανακοινώσεις και ‘’χαλούσε’’ κόσμο ζητώντας περαιτέρω αύξηση και επένδυε σε ένα εμπόριο υποκρισίας και άκρατου λαϊκισμού. Μη σεβόμενος ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο, εκμεταλλευόμενος τα τραγικά περιστατικά απώλειας ζωών από την θέρμανση, μόνο και μόνο για να επωφεληθεί πολιτικά από κάθε τέτοιο περιστατικό δυστυχίας, με προφανή στόχο τη δόλια αναρρίχησή του στην εξουσία. Σήμερα βέβαια κωφεύει στα θέματα αυτά.

Για την κυβέρνηση, η τακτική αυτή είναι η πεπατημένη σε όλους τους τομείς της πολιτικής της δραστηριότητας όπως διαπιστώνει ο κάθε πολίτης την τελευταία διετία κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία παρέα με την πολιτική πατερίτσα του, τους ΑΝΕΛ. Συνεπώς, ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της δήθεν ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καταρρέει. 

Μαζί της όμως καταρρέει και η ελληνική κοινωνία και συνολικά η Πατρίδα μας και γι' αυτόν τον λόγο ζητούμε επιτακτικά να πράξουν το μόνο ωφέλιμο που μπορούν να πράξουν στη σημερινή χρονική συγκυρία. Να φύγουν το ταχύτερο δυνατόν, δίδοντας το λόγο στον ελληνικό λαό μέσω της κάλπης.

Ο εκφυλισμός των θεσμών και ο κατήφορος στον οποίο έχουν οδηγήσει την Ελλάδα, δεν μπορεί να συνεχισθεί. Ο περήφανος ελληνικός λαός δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ταχυδακτυλουργοί του κακέκτυπου της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.