Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Βιωματικά Εργαστήρια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” προγραμματίζει να διοργανώσει, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δύο τρίωρα Βιωματικά Εργαστήρια με δραστηριότητες που περιλαμβάνονται σε οδηγούς εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (β΄ σχετικό).


Τα εργαστήρια βασίζονται στη χρήση εργαλείων μη τυπικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού δράματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στόχος των εργαστηρίων είναι :

· Η γνώση και χρήση των εκπαιδευτικών εργαλείων καθώς και η περαιτέρω στήριξη της εφαρμογή τους

· Η προσομοίωση μιας τάξης με αντιστροφή των ρόλων των εκπαιδευτικών και η ουσιαστική μεταφορά των εμπειριών τους στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 25 άτομα. Tα εν λόγω εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν:

Για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλκίς στο χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 12.00 – 14.30.


1ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς : Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 (12.00 – 14.30)
12.00 - 12.15
Παιχνίδια ενεργοποίησης
12.15 - 13.00
Ανθρώπινα Δικαιώματα/ Δικαιώματα του Παιδιού
13.15 - 14.15
Βιωματικές δραστηριότητες με θέμα:
Στερεότυπες αντιλήψεις/Προκαταλήψεις/Ρατσισμός
14.15 – 14.30
Συζήτηση - Αξιολόγηση εργαστηρίου
και
Για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Παιονίας στο χώρο  ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016 και  ώρες  12.00 – 14.30

ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης: Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016 (12.00 – 14.30)
12.00 - 12.15
Παιχνίδια ενεργοποίησης
12.15 - 13.00
Ανθρώπινα Δικαιώματα/ Δικαιώματα του Παιδιού
13.15 - 14.15
Βιωματικές δραστηριότητες με θέμα:
Στερεότυπες αντιλήψεις/Προκαταλήψεις/Ρατσισμός
14.15 – 14.30
Συζήτηση - Αξιολόγηση εργαστηρίου

Τα βιωματικά εργαστήρια θα τα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί προαιρετικά και χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η τελική συμμετοχή τους στα εργαστήρια θα γίνει με σειρά προτεραιότητας βάσει της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους και θα τηρηθεί αναλογία 50% από την Πρωτοβάθμια και 50% από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Στο τέλος κάθε εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες Εκπαιδευτικοί να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής (επισυναπτόμενο αρχείο στο email: (http://dide.kil.sch.gr (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς) → Δ.Δ.Ε. Κιλκίς → Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων →  Ανακοινώσεις)) στο email του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ssnkil@dide.kil.sch.gr  μέχρι και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.